Kocaeli'de aşılama nasıl yapılacak?

Kocaeli İl Sağlık Müdürü Yüksel Pehlevan, Covid-19 aşısıyla ilgili olarak, aşılamaların 793 noktada aynı anda yapılacağını söyledi.

Kocaeli İl Sağlık Müdürü Yüksel Pehlevan, Covid-19 aşısıyla ilgili olarak, aşılamaların 793 noktada aynı anda yapılacağını söyledi. İlk doz aşılar ise sağlık çalışanlarına vurulmaya başlanıyor. Aşılama işlemine yarın ya da cuma günü geçilecek
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca 81 ilin il sağlık müdürüyle yapttığoı online toplantı sonrası bir açıklama yapan Kocaeli İl Sağlık Müdürü Yüksel Pehlevan şunalrı söyledi: “ Aşılamalar perşembe ya da cuma günü başlıyor. İlk olarak 21 bin sağlık personeli aşılanacak. 21 bin sağlık personelinden Covid-19’a yakalanıp atlatanlara aşı 180 gün sonra yapılacak. Diğer personel ise isteği doğrultusunda aşılanacak. İkinci doz aşı içinde randevuları oluşturulacak.

KİMLER AŞI OLABİLECEK

Yaşları ya da sağlık durumlarına göre vatandaşların aşılanmasına da önümüzdeki günlerde geçilecek. Aşılamalar tüm devlet, özel ve üniversite hastaneleri ile ASM’lerde yapılacak. Aşı olacak kişilerin müstahak durumu ise TC Kimlik numaralarının son 4 rakamıyla belirlenecek. Vatandaşlar 2023’e TC kimlik numaralarının son 4 rakamını yazarak, aşıya uygun olup olmadıklarını öğrenecek. Aşıya uygun olanlar en yakın ASM ya da hastaneden randevu alarak aşısını yaptırabilecek. Aynı gün bu vatandaşlara ikinci doz aşı randevusu da oluşturulacak. Vatandaşlar bu işlemlerini enabız dan da takip edebilecek.

ESNEK AŞILAMA

Covid-19 aşısı ile ilgili olarak tüm hastanelerde aşılama üniteleri oluşturuluyor. Vatandaşlar bu ünitelerde aşılanacak. Aşılama işlemi sadece mesai saatleri içerisinde değil, mesai saatleri dışında da yapılacak. Yoğunluğun da mesai saati dışında olması bekleniyor. Bakanlık aşıları, kişiye göre gönderecek, aşılar periyodik halde ilimize ulaşacak."

13 Oca 2021 - 11:57 - Sağlık


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli TV Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli TV hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli TV editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli TV değil haberi geçen ajanstır.