KOCAELİ CHP MİLLETVEKİLİ HAYDAR AKAR

Kocaeli Milletvekili Haydar Akar, YHT kapsamında Maşukiye’den taş alınmasının hiçbir kamu yararı olmadığını ifade ederek, Orman ve Su İşleri Bakanı Ve...

Kocaeli Milletvekili Haydar Akar, YHT kapsamında Maşukiye’den taş alınmasının hiçbir kamu yararı olmadığını ifade ederek, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’na’nun bu çalışmayı engellemesini istedi.

CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar, Yeraltı Suları Hakkında Kanun İle Kamulaştırma Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi üzerinde söz alarak, Maşukiye taş ocağını gündeme getirdi.

Maşukiye’de yapılacak taş ocağına da vurgu yapan Akar, Büyükşehir Yasası’ndan sonra bu yasa ile de vatandaşın haklarının gasp edildiğini söyledi. Akar, “Bizim bölgemizde bir hızlı tren yapılıyor. Bu yüzden yetkililer “Maşukiye ve Yanık’ta taş ocağı yapacağız’ dedi. Yanık ve Maşukiye neresi, bilmeyen milletvekilleri için söylüyorum: Türkiye’nin doğa harikası, İstanbul’un, Kocaeli’nin ve Sakarya’nın nefes alma alanları, Kartepe’nin eteğinde Sapanca’yla İzmit arasında bir bölge. Yüksek hızlı trende kamu menfaati diyerek AKP milletvekilleri, Büyükşehir Belediye Başkanı kamu menfaati diyerek orada bir taş ocağı açmaya çalışıyor” dedi.

Akar, “Bu taş ocağına izin verecek misiniz? Burada kamu menfaati yok arkadaşlar.Taş ocağının yerleri belirlenmiş, nereden getirileceği belirlenmiş fakat şimdi çıkıyorlar diyorlar ki, demiryoluna 500 metreden taş ocağı getirecekler, taş ocağı açacaklar” şeklinde konuştu.

17 Şub 2013 - 16:22 - Diğer


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli TV Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli TV hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli TV editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli TV değil haberi geçen ajanstır.