KO-MEK Vefası’ndan Çocuklara Karne Hediyesi

Kursiyerler, Kandıra Çerçilli Sefa Sirmen İlkokulu 3-A sınıfındaki sıralara örtü dikti.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Meslek ve Sanat Eğitim Kurslarının kalplere dokunan Vefa Hareketi, bu defa çocukların karne sevinci oldu. KO-MEK Kandıra Kurs Merkezi kursiyerleri, ilçelerinde bulunan Çerçilli Sefa Sirmen İlkokulu 3. A sınıfı öğrencilerinin sıralarına örtü dikti. Öğrenciler karne günü gelen bu güzel hediye için KO-MEK ailesine teşekkür etti.

Duyarlı Kursiyerler

Kandıra KO-MEK Kurs Merkezi’nin duyarlı kursiyerleri Vefa Hareketi için bir araya geldi. Kandıra Çerçilli Sefa Sirmen İlkokulu 3-A sınıfındaki öğrenci sıralarının örtülerinin olmadığını öğrenen kursiyerler, harekete geçti. İlk olarak okula giden kursiyerler, örtülerini dikecekleri sıraların ölçülerini aldı. Bu sırada öğretmen ve bilgisayar masasının da örtülerinin olmadığını gören kursiyerler, bu eşya grubuna örtü dikmeye karar verdi.

Vefa Hareketi Başladı

Ölçülerin alınması ile Vefa Hareketi başladı. Kumaşları seçen kursiyerler, sevgilerini dikişlerine ekleyerek örtüleri dikti. Kısa bir süre içinde dikim işini tamamlayan kursiyerler, usta öğreticileri ve kurs merkezi sorumlularıyla birlikte okulun yolunu tuttu.

Çocuklara Karne Hediyesi Oldu

Kursiyerlerin sınıfa ellerinde örtülerle girmesi ise çocukları çok sevindirdi. Sıralarına dikilen örtüleri inceleyen ve çok beğenen öğrenciler, bu güzel karne hediyesi için KO-MEK’e teşekkür etti.

Çocuklar Adına Teşekkür Ederim

Okul müdürü Bedri Özyalçın ise, KO-MEK Vefa Hareketinin okullarına ulaşmasını memnuniyetle karşıladıklarını kaydetti. “Bu örtüler için teşekkür ediyorum” diyen okul müdürü Özyalçın, “Öğrencilerimiz bu örtüler sayesinde daha temiz bir ortamda öğretim görecekler. Bu davranış aynı zamanda öğrencilerim için karne hediyesi oldu. Emeği geçen kursiyerlerimize ve KO-MEK’e bir kez daha çocuklarımız adına teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

KO-MEK Vefası’nın Bir Önceki Durağı Şanlıurfa’ydı

KO-MEK Vefa Hareketi’nin Kandıra’dan önceki durağı ise Kocaeli’nden kilometrelerce uzaktaki Şanlıurfa olmuştu. Şanlıurfa Ceylanpınar Gellegöç ilkokulundaki bir öğretmenin, öğrencileri için yaptığı kırtasiye malzemesi talebi, Vefa Projesini harekete geçirmişti. Kalemden, silgiye, okuma ve test kitaplarından, defterlere kadar yaklaşık 144 kalemden oluşan binlerce kırtasiye malzemesi özel olarak hazırlanarak bizzat KO-MEK yetkilileri tarafından talebin geldiği Şanlıurfa Ceylanpınar Gellegöç İlkokulu’na götürülmüştü.

Vefa, KO-MEK’in Diğer Adı

KO-MEK Vefası Projesi, ihtiyaç sahibi kişi ya da kurumlara, KO-MEK’in gönüllü kursiyerleri tarafından imkanlar dahilinde hazırlanan ürünlerin gönderilmesi ve bunun yanı sıra yine ihtiyaç sahibi ailelerin evlerindeki küçük onarımların yapılmasını içeriyor. KO-MEK kursiyerleri tarafından dikilen, gömlek, pantolon, elbise, perde, örtü ve nevresimler ihtiyaç sahibi kişi ve kurumlara gönderiliyor. Proje ile kursiyerler, yaşadıkları mahallelerine karşı vefasını göstererek, sosyal farkındalık projelerinin içinde yer alıyor.

23 Oca 2020 - 12:04 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli TV Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli TV hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli TV editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli TV değil haberi geçen ajanstır.