Kim Suçlu Oyunu Hem Duygulandırdı Hem Düşündürdü

Çayırova Belediyesi, kültür sanat etkinlikleri kapsamında sunduğu tiyatrolarla bilinçlendirmeyi sürdürüyor. İzleyicilerine sunmuş olduğu sahne etkinlikleriyle eğiten ve bilgilendiren çalışmalara imza atan belediye bu kez yetişkin tiyatrosunda “Kim Suçlu” adlı oyunu sergiledi.

Bağımlılıkla Mücadele Anlatıldı

Her ay dolu dolu geçen kültür sanat etkinliklerinde çocuk ve yetişkin tiyatrolarını Çayırova’lıların izlenimine sunan belediye, sosyal sorumluluk projesi kapsamında bağımlılıkla mücadeleyi ele alan yeni bir oyun ile izleyicilerinin karşısına çıktı. Gençlerin bağımlılıkla alakalı yaşamış olduğu sorunların ve bu olaylarda ailelerin ne tür bir durum yaşadığının anlatıldığı “Kim Suçlu” tiyatro katılımcıları hem duygulandırdı, hem de düşündürdü.

Belediye’den Sosyal Sorumluluk Projesi

Gençlerin başta madde bağımlılığı olmak üzere, internet, sosyal medya, bilgisayar gibi alanlara yönelmesinde ailelerinde bir takım önlem almasının gerekliliğinin anlatıldığı oyunda bir gencin aile ortamından hangi şartlarda koparak farklı ve zararlı ortamlara akışı canlandırıldı. İzleyicilerin dikkatle izlediği tiyatronun içeriğinde özellikle madde bağımlılığı yer aldı. Gençliğin düşmanı olan maddelerden uzak kalabilmesi adına yine en büyük görevin ilk öğretmenler olarak nitelendirildiği anne ve babaya düştüğü de tiyatronun içeriğinde sahnelendi. Verilen sosyal mesajlar arasında en önemlisi ise her bir ailenin bir bütün olması, çocuklarıyla yakından ilgilenmesi ve onlara güven vermeleri oldu. Genel Sanat Yönetmenliği’nin Bayram Gündoğdu tarafından yapıldığı, Ebru Aksakallı’nın kaleminden çıkan tiyatroda tüm ekip oyun sonunda ayakta alkışlandı.

Demirci, “Toplumun Temel Taşı Olan Aile Kurumunu Güçlendirmeliyiz”

Toplum için açık tehdit haline gelen sosyal medya, teknoloji ve madde bağımlılığına karşı bilinçlendirmelerin devam edeceğini söyleyen Belediye Başkanı Şevki Demirci, toplumun temel taşı olan aile kurumunun daha da güçlendirilmesi gerektiğini belirtti. Madde bağımlılığının bir insana vermiş olduğu zararlara değinen Demirci, bağımlılığa yönelen bireyin zamanının, gençliğinin ve geleceğinin çalındığını söyledi. Belediye olarak ürettikleri sosyal projelerin bir ayağınıda bağımlılıkla mücadele konulu tiyatroyla oluşturduklarını belirten Demirci, tiyatronun tüm lise öğrencilerine velilerine izletileceğini, hem gençlerin hem de velilerin bu konuda bilinçlendirileceğini söyledi.

20 Ara 2018 - 13:09 - Kültür & Sanat


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli TV Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli TV hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli TV editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli TV değil haberi geçen ajanstır.