Kasım Ayı Sıcaklıkları Korkutuyor

Kasım ayı 1927'den beri böyle sıcak yaşamadı...

Türkiye, tarihin en sıcak kasım aylarından birini yaşıyor. İstatistiklerine göre hava sıcaklıkları ortalamanın yaklaşık 10 derece üzerinde. 1927'den bu yana kasım ayında İstanbul'da ölçülen en yüksek sıcaklık 27,8 santigrat derece olurken bu sene kasım İstanbul'da 22 derece dolaylarında ve 90 yıllık rekorun yakınlarında seyrediyor. Eğer sıcaklıklar mevsim normallerinin çok üzerinde seyretmeye devam ederse iklim dengesinin çok uzağında bir kış bizleri bekliyor...

Meteoroloji’nin verilerine göre İstanbul’da kasım ayının en yüksek sıcaklığı 11 Kasım 2005’de 27.8 olarak ölçüldü. Bu sene ise 22 derece dolaylarında seyreden hava sıcaklığı için rekor sıcaklık seviyeleri sıradan bir hale geldi. İstanbul’un 1981’den bu yana ölçüm yapılan kasım ayı değerlerinde ise ortalama sıcaklık 11.7, yani içinde bulunduğumuz kasımdan 10 derece düşük. Yaklaşık son 40 yılın kasım aylarının iki katı sıcaklığında bir kasım yaşıyoruz.

18 Kas 2019 - 08:17 - Yaşam


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli TV Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli TV hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli TV editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli TV değil haberi geçen ajanstır.