Kartepe'de Beyaz Baston'u Fark Edin Çağrısı

Kartepe Belediyesi Arslanbey Yunus Emre ve Dumlupınar Kâtip Çelebi Bilgi Evleri öğrencileri, ‘7-14 Ocak Beyaz Baston Körler Haftası’nda, kamuoyunda farkındalık oluşturmak ve görme engellilerin sorunlarını duyurmak amacıyla etkinlikler düzenledi.

Kartepe Belediyesi Bilgi Evi öğrencileri, görme engellilerle empati yapmak, onları anlamak ve bireylerin engellilikle ilgili farkındalığının artırılması adına, görme engellilerin yaşadıkları zorlukları hissedebilmek için çeşitli aktiviteler gerçekleştirdi. Arslanbey Yunus Emre Bilgi Evi öğrencileri, tüm hafta boyunca yakalarına, farkındalık oluşturmak adına, “Beyaz Baston Körler Haftası” yazılı yaka kartlarını taktılar.

KARTEPELİ MİNİKLERE ANLATILDI

Okulda, sokakta, yaşam alanlarının her köşesinde yaka kartları ile gezen öğrenciler, sebebini soran büyüklerine ve arkadaşlarına 7-14 Ocak Beyaz Baston Körler Haftasının önemini anlattılar. Gönüllü bir öğrencinin gözleri bağlanarak, beyaz bir baston ile burnuyla, kulaklarıyla, elleriyle “görmek” nedir bunun farkını anlamaya çalıştı. Kartepeli miniklere Braille Alfabesi (Körler Alfabesi) nedir, nasıl bir yöntemdir eğitmenler tarafından anlatıldı.

“EMPATİ” ÇATIŞMAYI ÖNLER

Dumlupınar Kâtip Çelebi Bilgi Evi’nde düzenlenen etkinlikte ise bir grup öğrencinin gözleri kapatılarak çizgi filmi arkadaşlarıyla beraber izlemeleri sağlanırken, sonrasında ne hissettiklerini arkadaşlarıyla paylaştılar. Çocuklar birbirleriyle empati yaparak ‘Empati Değer’ini öğrenirken, çocukların bir engelin, insan hayatında neleri beraberinde getirebileceğini kendi gözlemleriyle fark etmelerini sağlandı. Düzenlenen etkinliklerde çocuklara, engellilere yardımsever bir şekilde yaklaşmaları gerektiği aktarıldı.

a

10 Oca 2019 - 09:38 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli TV Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli TV hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli TV editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli TV değil haberi geçen ajanstır.