Kartepe Belediyesi Tecavüzcüyü Affetmedi!

Geçtiğimiz günlerde Kartepe’de zihinsel engelli bir kadına tecavüz edilmesi ile ilgili yaşanan olayla ilgili belediyeden açıklama geldi. Açıklamada “ Kartepe Belediyesi personeli olarak adı geçen şahıs, olaydan haberdar olduğumuz andan itibaren disiplin kurulu toplanarak açığa alınmış olup, yapılacak yargılama ve çıkacak karar neticesinde iş akdi feshedilecektir” dedi.

Geçtiğimiz günlerde Kartepe’de meydana gelen olayda zihinsel engelli bir kadına cinsel istismarda bulundukları iddiasıyla gözaltına alınan 4 zanlıdan 1’i tutuklanmıştı. Olayda adı geçen zanlılardan birinin Kartepe Belediyesi çalışanı olduğu iddiası ile ilgili belediyeden açıklama geldi. Yapılan açıklamada “ Malum haber ve ifadelerde; Kartepe Belediyesi personeli olarak adı geçen şahıs, olaydan haberdar olduğumuz andan itibaren disiplin kurulu toplanarak açığa alınmış olup, yapılacak yargılama ve çıkacak karar neticesinde iş akdi feshedilecektir.


Emniyet güçlerimizin tahkikatlarını kolaylaştıracak her türlü destek, ilk andan itibaren kurumumuzca sağlanmaktadır. Malum iddia, tek bir suçlu barındırmadığından emniyet güçlerimizin tüm adı geçen ilişkili ve sanıklara ulaşmasını güçleştirmemek, bilgi kirliliğine sebebiyet vermemek ve tüm suçluların en kısa sürede cezalandırılmasını sağlamak için sürecin resmi makamlarca yürütülmesi son derece önemlidir” denildi.

TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ

Açıklamanın devamında, “Toplumumuzu derinden yaralayan, akıl, vicdan ve insanlık dışı bu olaydaki kovuşturmanın salahiyeti açısından bilgi ve belge sahibi olan hemşehrilerimiz var ise, ivedi şekilde ve muhakkak Emniyet Güçlerimize başvurarak sürece katkı sağlamaları son derece elzem ve önemlidir. Şu unutulmamalıdır ki, üzüntüsünü en derinden hissettiğimiz söz konusu olaydaki mağdure kızımız hepimizin evladıdır. Bu hassasiyet ve bakış açısı ile her aşamasında konunun yakinen takipçisi olacağız.

KARTEPE KARAKTERLİ İNSANLARIN YAŞADIĞI BİR YERDİR

Türkiye Cumhuriyeti Anayasasında ve Türk Ceza Kanunu’nda tüm yaptırımlar ve cezalar; suçu işleyen kim olursa olsun, suçu işlediği ispatlanan herkes için geçerlidir. Suçlu veya suçlular her kim olursa olsun cezasız kalmamaları için gereken yapılmaktadır. Kartepemiz insanlıktan nasibini almamış şahısların gerçekleştirdiği adli vaka veya münferit fiillerle, değerinden bir şey kaybetmeyecek kadar değerli, karakterli insanların yaşadığı bir yerdir. Kartepe insanımız, vicdanlı, merhametli, ahlaklı ve dürüsttür; Kadını da, erkeği de, hatta çocuğu da merttir. İnsani ve vicdani değerlerine sımsıkıya bağlı, tevazu sahibidir.

KABUL EDİLEMEZ

Mevzu bahis konu; kati suretle siyaset, ticaret vb. her şeyin üzerinde olan, insani değer yargılarıyla ilgili bir konudur. Bazı haber ve açıklamalarda ima edildiği veya yanlış anlaşılmalara sebebiyet verme ihtimali üzerine, ne, güzel Kartepemizin imajına, ne de Kartepe’li hemşehrilerimize leke sürülmesi gibi bir durum veya algı kabul edilemez. Bu konuyla ilgili açıklama ve beyanatta bulanan siyasi veya siyaset dışı herkesten özellikle bu noktaya hassasiyetle yaklaşmalarını, bu söylemlerden uzak durmalarını önemle rica ediyoruz.

18 Eyl 2020 - 11:12 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli TV Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli TV hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli TV editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli TV değil haberi geçen ajanstır.