KARIŞIM ET TARİH OLUYOR

5 Mart'tan itibaren et sektöründe yeni bir dönem başlıyor. Döner, sucuk ve salamda, kırmızı etle beyaz etin karışımı artık son buluyor. Döner, sucuk...

5 Mart'tan itibaren et sektöründe yeni bir dönem başlıyor. Döner, sucuk ve salamda, kırmızı etle beyaz etin karışımı artık son buluyor.

Döner, sucuk , salam ve sosis te et-tavuk karışımı dönemi sona eriyor. Bundan sonra sucuk salam ve sosiste kırmızı etle beyaz et karıştırılmayacak, yani vatandaş yüzde yüz dana eti veya yüzde yüz tavuk eti yiyecek. 7 Temmuz 2012 tarihli tebliğname 5 Mart'ta yürürlüğe giriyor. ET FİYATLARI YÜKSELECEK Eskiye göre daha kaliteli et ürünleri tüketilecek ama fiyatlar da biraz yükseliyor. Et ürünleri nde soya kullanılması da yasak hale geliyor.Yeni uygulama sayesinde etikette ne yazıyorsa ürünün içeriğinde o olacak. Vatandaş gönül rahatlığı ile istediği et ürününü alabilecek. Uygulama güzel olduğu ancak denetimin şart olduğu vurgulanıyor...

27 Şub 2013 - 11:45 - Diğer


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli TV Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli TV hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli TV editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli TV değil haberi geçen ajanstır.