Kandıra Sahilleri İçin Yeni Kararlarlar Alındı

Koronavirüs salgını nedeniyle alınan tedbirlere ek Kandıra’da Umumi İlçe Hıfzıssıhha Kurulu tarafından ek tedbirler alındı. Kimi turizm tesislerine gidenlerde pozitif vakaların görülmesi nedeniyle Kandıra teyakkuzda. Kimi aktiviteler yasaklandı

Koronavirüs salgını nedeniyle alınan tedbirler, yeni normalleşme süreci ile birlikte gevşetilmeye başlanmış, plajlar, piknik alanları, sahiller halka açılmıştı. Malumunuz Kandıra, Karadeniz’e kıyı doğal sahilleri ile ünlü bir ilçemiz. Şehir içi ve şehir dışından yaz aylarında turist çekiyor. Kimileri turistik tesislerde ya da yazlıklarında uzun süre tatil yapıyor, kimileri ise günübirlik ya da hafta sonları 2 gün çadır kurarak bu plajlardan yararlanıyor. Bu sene koronavirüs salgını nedeniyle bu tür yerlerde tedbirler bir hayli artırıldı. Buna rağmen şehirler arası seyahat yasağı ile 65 yaş ve üstü vatandaşların sokağa çıkma kısıtlamasının kalkması ile birlikte Kandıra’daki turizm tesislerine ve ikinci el konutlara yoğun bir katılım olduğu görülüyor. Kandıra’ya gelenler arasında pozitif ve temaslı vakalar görüldü mü net bir açıklama yok ancak diğer bazı turizm kentlerinde pozitif vakaların görünmesi, Kandıra Kaymakamı Mehmet Ünal başkanlığında toplanan Kandıra İlçe Hıfzıssıhha Kurulu’nu bir dizi ek karar almaya itti.

ÇADIR, MANGAL, PİKNİK…


Kandıra Hıfzıssıhha Kurulu’nun 23 Haziran Salı günü yani dün aldığı kararlarda alınan ek tedbirler sıralandı. Kurul kararlarında ilk olarak Kerpe’de bulunan Kartal Kayalıkları ve Kefken’de bulunan Pembe Kayalar doğal sit alanlarında artan ziyaretçi sayısının yol açtığı olumsuzluklar nedeniyle mangal yakma, piknik yapma, çadır kurma, konaklama ve ortama çöp atma yasaklandı, bu kararlara aykırı hareket edenlere Umumi Hıfzıssıhha Kanunu’nun 282. Maddesi gereğince işlem yapılmasına karar verildi.

ULAŞIMDA YIĞILMA


İkinci kararda ise Kandıra’ya tatil için gelen vatandaşların oluşturduğu trafik ve yığılma sorunuyla ilgili Kocaeli Büyükşehir Belediyesine bağlı UKOME’ye çözüm önerisinin sunulmasına yer verildi.

GÖRÜLEN CORONA VAKALARI


Alınan üçüncü kararda ise şehirler arası seyahat ile 65 yaş ve üstü vatandaşların sokağa çıkma kısıtlamasının sona ermesi nedeniyle Kandıra sahilleri başta olmak üzere turizm tesislerine ve ikinci konutlara ilçe dışından yoğun bir katılım olduğu, aralarında bazı pozitif ve temaslı vakaların bulunduğunun anlaşıldığı belirtildi. Kandıra’daki turizm tesislerine ve ikinci el konutlara gelenlerin sağlık ve kolluk görevlilerince örnekleme yöntemi ile salgın sorgulamalarının kimlik kartları üzerinden yapılmasına karar verildi.

24 Haz 2020 - 14:17 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli TV Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli TV hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli TV editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli TV değil haberi geçen ajanstır.