Japon Tajima’nın kitap fuarı sevinci

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin 11.sini düzenlediği Kocaeli Kitap Fuarı’nda ziyaretçilerin ağırlamaya devam ediyor. Bu yılın ilginç konuklarından biride tam bir kitap kurdu olan Japon AyakoTajima oldu.

25 yaşındaki Tajima, aradığı tüm kitapları Kocaeli Kitap Fuarı’nda buldu. Japon Tajima, Orhan Pamuk’un eserlerinden “ Benim Adım Kırmızı” eserini Japonca okuduğunu ve çok beğendiğini ifade etti.

FUARA HAYRAN KALDIM

Bir arkadaşı vesilesi ile Kitap Fuarı’ndan haberdar olan AyakoTajima Sakarya’da çalışan ve Kocaeli’nde yaşayan bir Japon vatandaşı. Kendisini tam bir kitap kurdu olarak tanımlayan AyakoTajima ; “ Burası çok güzel, çok fazla insan ve çok fazla kitap var. Kocaeli insanının kitaba olan duyarlılığı karşısında hayran kaldım. Çok mutluyum keşke daha önce gelseydim.” dedi.

BURADA HERKES KENDİNİ BULABİLİR

Kitaplarla arasının çok iyi olduğunu vurgulayan Tajima “ Burada herkes kendine göre bir şeyler bulabilir, her kesimden insan, her kesimden kitap var. Çok demokratik bir ortam. Buraya gelince kendimi bambaşka bir dünyada hissettim, dokuz gün boyunca gelmeye çalışacağım.” şeklinde konuştu.

ORHAN PAMUK’UN KİTABINI OKUDUM

Şimdilerde Türkçe’yi daha iyi öğrenmeye çalıştığını söyleyen Tajima, takip ettiği Türk yazarların olduğunu da söyledi. Özellikle Orhan Pamuk’un eserlerinden “ Benim Adım Kırmızı” eserini Japonca okuduğunu ve en kısa zamanda Türkçe olarak okumak istediğini de dile getirdi.

ARADIĞIM KİTABI BURADA BULDUM

Uzun zamandır kitap arayışında olduğunu ve bir arkadaşının önerdiği, Türkiye’de de sıkça okunan kitaplar arasında olan ‘IKIGAI” (Japonların Uzun ve Mutlu Yaşam Sırları)’nı Türkçe okuyacağını söyleyen Tajima “ Bir arkadaşımın önerisiyle bu kitabı aldım. Türkiye’de de çok sevildiğini duydum.Türkçe olarak okuyacağım ilk kitabım olacak,çok heyecanlıyım. Burada yaşadığım sürece her yıl ziyaret edeceğim, evimde gibi hissediyorum” diyerek şeklinde konuştu.

29 Nis 2019 - 17:16 - Yaşam


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli TV Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli TV hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli TV editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli TV değil haberi geçen ajanstır.