İzmit Kaymakamlığı'ndan Barlar Sokağı Açıklaması

İzmit Barlar Sokağı'nda yapılan denetimlere tepki göstermek için dün bar sahipleri kepenk indirmişti. Bu olay sonrası İzmit Kaymakamlığı'ndan olayla i...

İzmit Barlar Sokağı'nda yapılan denetimlere tepki göstermek için dün bar sahipleri kepenk indirmişti. Bu olay sonrası İzmit Kaymakamlığı'ndan olayla ilgili bir açıklama yapıldı.

İşte İzmit Kaymakamlığından yapılan o açıklama:

"Koronavirüs salgınını önlemeye yönelik alınan tedbirler kapsamında; Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulunun önerisi ile gece klübü, pavyon, bar, diskotek gibi eğlence yerlerinin faaliyetleri 16 Mart 2020 tarihinden itibaren durdurulmuştur.

Gelen şikayetlerden ve yapılan denetimlerde kapalı olması gereken bu tür yerlerin ruhsat değişikliği yapmak suretiyle faaliyete başladıkları anlaşılmıştır. İzmit ilçesinde daha önceden bar olan 12 işyerinin ruhsatını içkili lokanta olarak değiştirdiği ve bunlardan bazılarının ruhsatlarını içkili lokanta olarak değiştirmesine rağmen fiilen bar olarak faaliyet gösterdiği tespit edilmiştir.

Bu işyerleri sahiplerinin aslında içkili lokanta şartlarını yerine getirdiklerini ve bar olarak faaliyet göstermediklerini ifade etmeleri üzerine; Emniyet,Sağlık,Tarım ve Orman Müdürlükleri ( üç ayrı kurum) personelinden oluşan bir ekip ile durum tespiti yapılmıştır.Bu amaçla denetimi yapılan 19 işyerinden 5’inin fiilen bar olarak faaliyet göstermeye israr ettiği tespit edilmiş ve bu işyerlerinin faaliyetlerine izin verilmeyeceği hususundaki kararlılık kendilerine gösterilmiştir.

Koronavirüs salgınından korunmaya yönelik alınan tedbirlere uymak insanlığa karşı bir sorumluluk olduğu gibi hukuken de zorunluluktur.

Bütün işyerleri/işletmeler başta olmak üzere hayatın her alanındaki denetimlerimizi hassasiyetle sürdürüyoruz.

Bu vesileyle; herkesi maske takmaya,sosyal mesafe kuralına uymaya ,temizliğe dikkat etmeye ve alınan tedbirlere uymaya davet ediyoruz."

24 Eki 2020 - 11:55 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli TV Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli TV hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli TV editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli TV değil haberi geçen ajanstır.