İZMİT BELEDİYESİ DAL ÖĞÜTME MAKİNASINDAN ZARAR ETTİ!

İzmit Belediyesi’nin yılda 12 milyon TL tasarruf sağlayacak diye tanıttığı dal öğütme makinasının bugüne kadar 27 bin TL olan kendi maliyetini bile çıkaramadığı ortaya çıktı.

BİR YILDA 12 MİLYON TL HESABI!

AK Parti İzmit Belediyesi Grup Başkanvekili Muharrem Tutuş’un askıda fatura projesiyle İzmit Belediyesi’nin 9 aydır sadece 4 bin 880 TL ödediğini açıklaması büyük ses getirmişti. Tutuş, önceki gün de bir yılda 12 milyon TL tasarruf sağlayacağı açıklanan dal öğütme makinasının bugüne kadar kendi maliyeti olan 27 bin TL’yi bile çıkaramadığını belgeleriyle ortaya koydu. Yaklaşık 9 ayda bu makina ile üretilen ve park ve bahçelerde kullanılan talaşın piyasa değerinin 15-20 bin TL arası olduğunu belirten Tutuş, “Yakıt ve personel giderlerini de düşünürsek makinanın maliyeti ile kazandırdığı arasındaki fark daha da açılıyor” dedi. Tutuş, şunları söyledi:

DAL ÖĞÜTME MAKİNASININ GERÇEKLERİ

“İzmit belediye başkanının, akıl almaz proje ve reklamlarından birinin daha gerçek yüzü ortaya çıktı. Bir yılda yaklaşık 12 milyon TL tasarruf sağlayacağız diyerek alınan dal öğütme makinasının da sadece boş bir reklam olduğu anlaşıldı. Aralık ayı meclis toplantısında vermiş olduğumuz önerge ile; "Bir yılda 12 milyon TL tasarruf sağlayacağız diyerek almış olduğunuz dal öğütme makinasından ne kadar gelir sağladınız?" diye sorduk. Verilen cevapların özeti; 1-) Belediyemizde bir adet seyyar olarak kullanılabilen makinadan vardı, biz 27 bin ₺ vererek bir tane de elektrikli aldık. 2-) Makina sayısı ikiye çıkarken toplam öğütülen dal budak miktarı ise 3 bin metreküp, diğer ifadeyle 60 ton denilmiş.

ŞİMDİ DE DALLAR UZAMADI MI DİYECEKSİNİZ?

“Şimdi, askıda fatura projesiyle 9 ayda 4 bin 880 TL ödeme yapılmış dediğimizde, ‘Vatandaş bağış yapmadı.’ diyerek kendi plansızlıklarının üstünü örtenler buna da, ‘Bu sene ağaçların dalı çok uzamadı!’ diyebilirler. Ama bunlar gerçeği değiştirmeyecektir. Ne ihtiyaç sahiplerine hizmet götürecek, ne de belediyeyi doğru yönetecek istekleri de becerileri de olmadığı çok açıktır. Tek bildikleri; siyasi ikbal kaygısıyla şahsi reklam ve şovlarını yapıp; iftiralarla kendi gibi düşünmeyenleri karalamaktır. Halkımız yine bilerek ve isteyerek yanıltılmıştır”.

24 Oca 2021 - 12:46 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli TV Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli TV hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli TV editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli TV değil haberi geçen ajanstır.