İZGAZ satışı için son söz Büyükşehir'in

İZGAZ satışı için Palgaz ile görüşmelerin sonuna gelen Fransız Enge firmasının, önümüzdeki günlerde Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK)'ya başvurması bekleniyor. Ancak satış ile ilgili son sözü, yüzde 10 payı bulunan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi söyleyecek.

Uzun zamandır gündemde olan İzgaz’ın satışının ayrıntıları netleşmeye başladı. Fransız Enge frması İzgaz ile ilgili Palgaz ile artık görüşmelerin sonuna geldi. Fransız firmanın önümüzdeki günlerde EPDK’ya satış için başvuruda bulunacağı öğrenildi. Ancak satış konusunda Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin de onayının alınması gerekiyor.
200 PERSONEL BULUNUYOR
Büyükşehir Belediyesi tarafından 2009 yılında açılan ihale ile İzgaz’ı 317 milyon dolarlık borcu ile birlikte 549 milyon dolara Fransız GDF Suez firması satın almıştı. Fransız firma İzgaz’ın adını 2005 yılında ismini Engie olarak değiştirdi. Türkiye'de çekilme kararı alan GDF Suez şimdi şirketi şimdi 200 milyon dolara şirketi satmaya istiyor. Firma satış ile ilgili Gebze bölgesine gaz veren Palgaz ile görüşmeye devam ediyor. Palgaz, GDF Suez firmasına 16 milyon dolar ile birlikte kalan borcun ödenmesini teklif etti. Fransız GDF Suez firmasının 200'e yakın personeli bulunuyor.

30 Ara 2020 - 10:25 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli TV Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli TV hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli TV editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli TV değil haberi geçen ajanstır.