İstişareden Davutoğlu çıktı!

Vatan'da yer alan bilgilerde; MİLLETİN oyuyla seçilen 12’nci Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın halefi için AK Parti’de yapılan istişarelerde temay...

Vatan'da yer alan bilgilerde; MİLLETİN oyuyla seçilen 12’nci Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın halefi için AK Parti’de yapılan istişarelerde temayül büyük oranda belli oldu. Genişletilmiş il başkanları toplantısı ve ardından milletvekilleriyle yapılan toplantılarda Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu’nun ismi öne çıktı.

Kapalı zarfta tek isim

İstişarelerde “Seçilecek Genel Başkan ve Başbakan’ın emanetçi olmayan güçlü bir isim olması gerekir” görüşü dile getirildi. 12’nci Cumhurbaşkanı’nın halkın yüzde 52 oyuyla seçilmesinin ardından yeni Genel Başkan ve Başbakan için istişareler süreci ilk önce seçimin hemen ardından 11 Ağustos’ta AK Parti Merkez Karar Yürütme Kurulu’nda başlatıldı. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın bizzat başkanlık ettiği toplantıda kapalı zarf içinde tek isim önerilmesi istendi. Ardından önceki gün Genişletilmiş İl Başkanları toplantısı ve dün yapılması planlanan ancak öneki akşam yapılan milletvekilleri toplantısı gerçekleştirildi. Edinilen bilgiye göre akşam saat 21.00’de yapılan toplantıda milletvekillerinin çok büyük bir oranda Ahmet Davutoğlu ismini önerdi.

Emanetçi olmayan Genel Başkan

İki toplantı sonrasında milletvekilleri ve il başkanlarına kimin ismini önerdiklerini sordu. Bu mini ankette milletvekilleri ve genişletilmiş il başkanları toplantısına katılan; il başkanları, gençlik ve kadın kolları başkanlarının büyük bir oranda ile istişarelerde Dışişleri Bakanı Davutoğlu’nu önerdikleri ortaya çıktı.

İstişarelerde “Bizim doğal liderimiz Tayyip Erdoğan’dır. Lider arayışımız yok ancak seçilecek Genel Başkan ve Başbakanın emanetçi olmayan güçlü bir isim olması gerekir” görüşü dile getirildi. Milletvekilleri ve il başkanları; Erdoğan’ın çerçevesini çizdiği Paralel Yapı’yla kararlılıkla mücadele edecek, Çözüm Sürecini devam ettirecek ve 2015 genel seçimlerinde partiyi en güçlü şekilde temsil edecek ve aynı zamanda üç dönem kuralına da takılmayan ismin Davutoğlu olduğu görüşünü dile getirdi.

Gözü arkada kalmayacak

Aynı şekilde, 2015 seçimlerine genç, dinamik ve güçlü bir ekiple girerek Erdoğan’ı Köşk’te yalnızlaştırmayacak bir genel başkanın önemine vurgu yapan milletvekilleri ve il başkanları, “Erdoğan’ın gözünü arkada bırakmayacak bir genel başkan olmalı” dedi. Asıl temayül yoklamasının sonuçları ise 21 Ağustos Perşembe günü yapılacak Merkez Yürütme Kurulu toplantısında açıklanacak. Bu toplantıda adayın kim olduğu konusunun kamuoyuna açıklanıp açıklanmamasına da karar verilecek. Başbakan Erdoğan, 27 Ağustos’ta yapılacak olağanüstü genel kurul toplantısına kadar görevinin başında kalacak. Kongre’de istifa edecek olan Erdoğan, Genel Başkanlık görevini halefine devredecek. Bir gün sonra yapılacak yemin törenin ardından 29 Ağustos’ta ise hükümeti kurması için yeni genel başkanı görevlendirecek.

Kars’ta ‘Başbakanım’ diye karşılandı

DİŞİŞLERİ Bakanı Ahmet Davutoğlu, bir takım ziyaretlerde bulunmak üzere geldiği Kars’ta “Başbakanlık için sizin isminiz geçiyor” soruları üzrenine “O konulara girmeyelim” dedi. Daha sonra Seyyid Ebu’l Hasan Harakani Hazretleri’nin türbesini ziyaret için Evliya Camisi’nin avlusuna gelen Davutoğlu’na vatandaşlar, “Sayın Başbakanım hoşgeldiniz. Kars’a yatırımlarınızı bekliyoruz. Allah sizi başımızdan eksik etmesin” şeklinde hitap etti.

16 Ağu 2014 - 08:17 - Diğer


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli TV Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli TV hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli TV editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli TV değil haberi geçen ajanstır.