İşte Başkan Büyükgöz'ün 1 Yılda Yaptıkları

Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz geride kalan 1 yılını anlattı.

İşte Başkan Büyükgöz'ün 1 yılda yaptıkları:

METRO 2023'DE BİTİYOR

Başkan Zinnur Büyükgöz 1 yılda yaptığı ve hedeflediği projelerini aktardı; “Vizyon projeler kapsamında metro projemiz, tüm gayret ve çabayla koordinasyon şeklinde yürütülmekte. Gidiş dönüş 32 kilometrelik bu proje 2023 yılında hizmete alınacak ve bu hat insanımıza konforlu bir hizmet sağlayacak. Sabiha Gökçen ve OSB hattının da takipçisi olacağız ve bunu ilçemize kazandırma gayreti sağlayacağız. Gebze TEM yan yol ve kavşaklar konusunda karayollarının olurları ve büyükşehirin yatırımıyla kuzey güney bağlantısı sorunu Gebze’nin gündeminden düşecek. Kamyon ve TIR parkı Gebze Belediyesi’nin işletmesi halini almış durumda. Burası modern bir hale getirildi. Parkımız 60 bin 495 metrekare alanda hizmet vermeye devam ediyor. Kamyon ve TIR parkında ikinci etabı da hizmete aldık.

MİLLET BAHÇESİ

İlyasbey Sağlıklı Yaşam Merkezi meydan ve yeraltı katlı otopark projesini hayata geçireceğiz. Gebze Sporcu Eğitim Merkezi projesi ilerleyen zamanlarda biterek, gençlerimizin hizmetine geçecek. Tarihi sarnıç restorasyonunu hayata geçirerek, Gebzelilerin hizmetine sunacağız. Gebze Millet Bahçesi bakanlığımızca projelendiriliyor. İhale çalışmaları tamamlanarak Gebze’nin hizmetine sunulacak. Sarı Cami projesinin 10 gün önce ihalesi yapıldı ve süratle tamamlayıp bölgenin hizmetine sunulacak. Kaykay Parkı gençlerimize verdiğimiz önemdir. Gençlerin arzu ve talepleri doğrultusunda bir park alanı ihalesi kısa sürede gençlerin hizmetine girmiş olacak.

GÜNEŞ ENERJİ SİSTEMİ KURULACAK

Halk buluşmaları ve halk meclisleriyle vatandaşlarımızla bir araya geldik. Güneş enerji sistemiyle Mevlana Kapalı Pazarı’nın çatısına güneş enerji sistemi kurmaya karar verdik. Gebze Belediyesi 3 milyondan fazla elektrik faturası ödüyor. Burada kuracağımız sistemle bunun önüne geçeceğiz. Hünkar Çayırı projesinde yaptığımız görüşmelerle 1,5 ay içinde Hünkar Çayırı’nın Gebze Belediyesi’ne tahsisini sağladık. Projenin yatırımı Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin olacak ve burayı Fatih Sultan Mehmet’in anısına yakışır bir şekilde dizayn edeceğiz ve Hünkar Çayırı önemli bir turizm destinasyon merkezi olacak. Cumhuriyet Mahallemizde Büyükşehir’in yatırımıyla bir spor kompleksi inşa ediyoruz. Barış Parkı Sosyal Tesisimiz Eskihisar’ın muhteşem manzarasıyla vatandaşlarımızla buluşacak. Yeşil Vadi projesiyle Eskihisar’ın kıyı şeridinde vatandaşlarımızın hizmetine açılacak. Kızılay Caddesi’nde katlı otopark, bölgenin trafik ve parklanma projesine çözüm olacak.

KUYUMCULAR ÇARŞISI

Cumhuriyet Meydanı’nda kuyumcular çarşısı oluşturulacak. Cumhuriyet Meydanı’nın altında kuyumcular çarşısı yapacağız. Eski adliye binamızı gençliğin yeni merkezi haline getireceğiz. Pandemi günlerinde dahi asfalt çalışmalarını durdurmadık ve o günleri fırsata çevirerek, 7/24 hizmet ürettik. Hürriyet ve Yavuz Selim Mahallelerinde tapu ve imar sorunu tamamen çözdük ve şu ana kadar 1435 vatandaşımız tapularını aldı, almaya devam ediyor. İmar sorunu konusunda ise hayatı kolaylaştıracak bir plan çalışması yapılıyor. Doğalgaz konusunda ise Hürriyet ve Yavuz Selim’in bir bölümüne doğalgazı götürdük. Eski mezbaha olarak bilinen yere makine ikmal terminali kuracağız. Onun hemen yanına da 18 kırsal mahallelerimizde ikamet eden vatandaşlamıza hizmet verecek otobüs terminali kuracağız. Ulus semt pazarının çalışmaları devam ediyor. Kirazpınar sosyal tesis ve semt pazarını inşa edeceğiz. Gebze’de binlerce sera var, köylerimizde 29 bin büyükbaş hayvan besiciliği yapılıyor. Gebze’de üretilen organik ürünlerin Gebze halkıyla buluşması için çalışmalarımızı yapacağız

YER ÜSTÜ ÇÖP KONTEYNERİ UYGULAMASINA GEÇTİK

Daha yeşil Gebze için onu yapamaya çalışacağız. 20 bin 641 ağaç dikimi ve 604 bin metrekare yeşil alanı Gebze’ye kazandırdık. 7 yeni parkımızı farklı konseptte inşa ederek hizmete aldık. 12- 18 yaş grubuna hitap edecek parkları da gençlerimizle buluşturacağız. İnşaatı devam eden 10 parkı da Gebzelilerle buluşturacağız. Haşere ilaçlama çalışmaları program dahilinde yürütülüyor. Sıfır atık projesiyle alakalı ilk sıfır atık projesini alan belediyeyiz. Bugüne kadar 15 bin öğrenciye yakinen hizmet verildi. Bu süreçte bize yardım eden yöneticilerimize teşekkür ediyoruz. Yer üstü çöp konteyneri uygulamasına geçtik ve daha kapalı alınırken çevreye döküntü vermeyen konteynerleri belediye bünyesine kazandırmaya devam ediyoruz. 100 farklı etkinliğimizle Gebzeli insanlarımıza hizmet verdik. Gebze artık bir kütüphane alanına dönüştü. Bütün merkezlerimizde 12 bin basılı kitapla birlikte 25 bin e-kitap hemşerilerimizin eksiklerini giderdik. GESMEK kurslarımız çeşitlendirilerek Avrupa Birliği standartlarında eğitimlerine devam ediyor. 25’inci Hünkar Çayırı yağlı güreşleri Kırkpınar’dan sonra en önemli yağlı güreş organizasyonu oldu.

“11 BİN VATANDAŞIMIZA YARDIM ULAŞTIRDIK”

Aile danışmanlığı merkezlerinde hizmetlerimiz devam ediyor. Sosyal destek ve yardımlar konusunda ne gerekiyorsa biz o konuda sessiz, sedasız ve mütevazı bir şekilde çalışmalarımız yürütüyoruz. Sadece Ramazan ayında 11 bin vatandaşımıza yardım ulaştırdık. Elden Ele Gönül Çarşısı’nı açılışa hale getirdik. Bazı markalardan elde edilecek sıfır giysilerle ihtiyaç sahiplerimizin giyimlerine katkı sağlayacağız. Günlük 50 haneye ziyaret programıyla Ramazan ayının amacına uygun çalışmalar gerçekleştirdik. 2 bin 96 hayvanımızın tedavisi gerçekleştirildi. İstihdam masası aktif bir şekilde çalışmalarını sürdürüyor. 2 bin 221 kişiye iş imkanı sağladık.

“GELECEĞİN LİDER GENÇLERİNİ YETİŞTİRİYORUZ”

Gebze Beylikbağı spor tesisinde bina iyileştirme çalışmalarımız devam ediyor. Anaokulu üniversitemizde 600 çocuğumuza eğitim veriliyor. Geleceğin lider gençlerini yetiştiriyoruz. Doğru tercih projesi kapsamında 226 gencimize yetiştirme kursu verdik. COVİD-19 döneminde gece gündüz çalıştık. 803 personelle 24 saat sahadaydık, vefa hattı oluşturduk. 5 bin Gebzeli ihtiyaç sahiplerine ihtiyaçlarını temin ettik. Hünkar Çayırı’nda ilk Cuma namazını kıldık. Fatih’in Otağı’nda orada Cuma namazını idrak ettik. Bir iki hafta içerisinde Gebze Belediyesi Sosyal İletişim Merkezi’ni hayata geçireceğiz. Yıl sonuna kadar 40 milyonluk park ve bahçe ile fen işleri çalışmaları yapılacak ve yıl sonuna kadar 100 milyonluk yatırımı Gebze’ye kazandıracağız.”

04 Tem 2020 - 09:58 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli TV Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli TV hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli TV editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli TV değil haberi geçen ajanstır.