İşitme engelli gençler farkındalık oluşturacak

Kocaeli'de, 120 gönüllü genç ile 20 işitme engellinin bir araya geleceği "Ellerimde Güç Var" projesiyle engellilerin desteklenmesi ve toplumsal farkındalığın oluşturulması hedefleniyor.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan açılamaya göre, Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından yürütülen "Gençlik Projeleri Destek Programı" çerçevesinde desteklenen projede, 120 gönüllü ve 20 işitme engelli bir araya gelecek.

Kocaeli Sağırlar Eğitim Kültür Gençlik ve Spor Kulübü Derneğinin koordinatörlüğünde, Büyükşehir Belediyesi, Kocaeli Üniversitesi (KOÜ) ve Kocaeli Kağıt Spor Kulübü Derneği ile ortaklaşa gerçekleştirilecek projeyle kentte yaşayan 19-24 yaş arası işitme engelli bireylerin gençlik ve spor hizmetlerine erişiminin kolaylaştırılması amaçlanıyor.

Projeyle gençlerde gönüllülüğü inşa etme, sorumluluk duygusunu geliştirme ve toplumsal duyarlılığı artırma hedeflenirken, gönüllü gençlerin işitme engelli bireylerle katılacakları sosyal, sportif ve kültürel etkinlikler aracılığıyla kaynaşmaları bekleniyor.

Böylece gençlerin toplumsal duyarlılıklarının artırılacağı düşünülen projede, ayrıca işitme engelli bireylerin ve gönüllü gençlerin geleneksel sporlara karşı ilgilerinin artırılması ve geleneksel sporların gençler aracılığıyla gelecek kuşaklara aktarılması ön görülüyor.

- İki farklı grubun bir arada sosyalleşmesi sağlanacak

Gençler, Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı tarafından verilecek 6 haftalık işaret dili eğitimini sonrasında işaret diline çevrilmiş üç farklı sinema filmini birlikte izleyecekler.

Bu sayede gönüllü gençler, işitme engelli bireyler gibi sessiz film izleyerek, empati kurmayı ve engelli yaşıtlarının hislerini anlamayı tecrübe edecekler.

Film sonrasında ise aynı mekanın kafeteryasında "kahve etkinliği" yapılacak ve iki farklı grubun bir arada sosyalleşmesi sağlanacak.

Ayrıca işaret diline çevrilen sinema filmlerinde rol alan oyuncu veya yapımcılar kahve etkinliklerine davet edilerek, gençlerle buluşacak.

Engelli vatandaşların sportif faaliyetlere katılımının da teşvik edileceği proje kapsamında, katılımcılara Kocaeli Kağıtspor Kulübü Derneği tarafından okçuluk, Kocaeli Üniversitesi Kartepe Atçılık Meslek Yüksek Okulu tarafından da binicilik eğitimi verilecek.

Bu sayede engelli bireylerin de spor hizmetlerinden faydalanabilmeleri ve engeli bulunmayan gençlerin ise geleneksel sporlara ilgilerinin artırılması sağlanmış olacak.

Projeye destek sağlayan gönüllü gençlere, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanacak olan işaret dili kitabı hediye edilecek.

Gençlere ayrıca Büyükşehir Belediyesinin hali hazırda sunduğu sportif ve kültürel hizmetlerden yararlanmaları hususunda öncelik sunulacak.

15 Nis 2021 - 16:59 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli TV Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli TV hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli TV editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli TV değil haberi geçen ajanstır.