İşitme Engelli Çocuklardan Akçaray’a Ziyaret

UlaşımPark, gerçekleştirdiği sosyal etkinlikle işitme engelli öğrencileri ağırladı. Etkinliğe Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyüakkın’ın eşi Figen Büyükakın da katıldı.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinden UlaşımPark A.Ş., A.Gazanfer Bilge İşitme Engelliler İlk ve Orta Okulu’nda eğitim gören öğrencileri Akçaray’da misafir etti. UlaşımPark tarafından gerçekleştirilen etkinliğin en dikkat çeken noktası da bazı çocukların ilk defa tramvaya binmeleri oldu. İşitme engelli öğrencilerin katılım sağladığı etkinlikte Fevziye durağından tramvaya binen Büyükşehir Belediyesi Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyüakkın’ın eşi Doç. Dr. Figen Büyükakın çocuklara sürpriz yaptı. İşaret diliyle işitme engelli çocuklarla iletişime geçen Büyükakın, çocuklarla keyifli dakikalar geçirdi.

30 ÖĞRENCİ KATILDI

Karamürsel Gazanfer İşitme Engelliler İlk ve Ortaokulu’nda eğitim gören 30 öğrenci, Akçaray tramvay gezisine katılım sağladı. Gezi kapsamında okuldan alınan öğrenciler UlaşımPark Genel Müdürlüğü’ne getirildi. Tramvaya binen çocuklar son istasyon olan Plajyolu’na kadar giderek tekrar Otogar istasyonuna geri geldi. Tercümanların da eşlik ettiği gezide çocuklar hem Kocaeli turu attı hem de tramvay içerisinde eğlenceli dakikalar geçirdi. Tercümanlar tarafından çocuklara şehrin tanıtımı yapılarak çocukların bilgilenmeleri sağlandı.

FİGEN BÜYÜKAKIN’DA KATILIM SAĞLADI

İşitme engelli öğrencilerin katılım sağladığı etkinlikte Fevziye durağından tramvaya binen Doç. Dr. Figen Büyükakın çocuklara sürpriz ziyaret gerçekleştirdi. Figen Büyükakın, tramvaya bindiği andan itibaren çocuklarla teker teker selamlaştı. İşaret diliyle de işitme engelli çocuklarla iletişime geçen Büyükakın, çocuklarla keyifli dakikalar geçirdi. Ayrıca Büyükakın, katılım sağlayan öğretmenlerden de okul ve çocukların eğitimleri hakkında bilgiler aldı.

İLK DEFA TRAMVAY’A BİNDİLER

UlaşımPark tarafından gerçekleştirilen etkinliğin en dikkat çeken noktası bazı çocukların ilk defa tramvaya binmesi olurken çocukların heyecanı görülmeye değerdi. Gezi kapsamında öğretmenlerine yaşadıkları heyecanı, mutluluğu ve memnuniyetlerini hissettiren çocuklar, öğretmenlerini de fazlasıyla memnun etti. Son durağa gelen öğrenciler tramvayı öylesine sevdi ki tramvaydan inmek istemedi. Gerçekleşen etkinlik kapsamında öğretmenler de yetkilere böylesine anlamlı bir gezi gerçekleştirdikleri için teşekkür etti. Etkinlik UlaşımPark’ta çekilen hatıra fotoğrafı ile son buldu.

25 Şub 2020 - 10:29 - Yaşam


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli TV Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli TV hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli TV editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli TV değil haberi geçen ajanstır.