İl Başkanı Mehmet Ellibeş Açıklamalarda Bulundu

AK Parti Kocaeli İl Başkanı Mehmet Ellibeş’in İzmit ilçe istişare kurulu toplantısında açıklamalarda bulundu.

AK Parti Kocaeli İl Başkanı Mehmet Ellibeş’in açıklaması şu şekilde oldu:

AK Parti 7.BÜYÜK KONGRE sürecini Genel Merkezimiz tarafından belirlenen takvime uygun şekilde sürdürüyoruz. Aralık ayı başında, diğer bir ifadeyle bu pazar günü inşallah ilçe delege seçimlerinin startını vermiş olacağız. Ardından Şubat ayıyla birlikte ilçe kongrelerimize geçiyoruz. Yaz sonu, sonbahar başlangıcı gibi diğer illerimizle koordineli şekilde il kongresi sürecini başlatacak ve inşallah yılsonuna kadar da tamamlamış olacağız.

Değerli dava arkadaşlarım; AK Parti’nin 18 yıldır hiç bozulmadan devam eden dinamik yapısına uygun şekilde bir yandan da teşkilat çalışmalarımıza devam ediyoruz. İlçe danışma meclisleri, ardından müthiş katılımın olduğu il danışma meclisimizi tamamladıktan sonra, il yönetimi olarak mahalle teşkilatlarımızla mahallesinde buluşarak, her hafta yapılan toplantılarına katıldık. Toplam 35 günde 472 mahallemizin hepsine yönetim kurulu üyelerimizle birlikte iştirak ettik, mahalle başkanlarımıza yalnız değilsiniz, biz her zaman birlikteyiz, beraberiz mesajı vermeye, bir yandan da sorunlarını dinlemeye çalıştık. Bununla birlikte Genel Başkanvekilimiz Prof. Dr. Numan Kurtulmuş Bey’in katıldığı İL İSTİŞARE KURULU toplantısının hemen ardından İLÇE İSTİŞARE KURULU toplantılarına başladık. Her hafta en az iki ilçe olmak üzere 23 Ekim’de başladığımız ilçe istişare kurulu toplantılarımızı bugün İzmit’te huzurunuzdaki bu toplantıyla tamamlıyoruz.

Bitti Mi, Duracak Mıyız? Elbette Hayır.

AK Parti’de ilçe başkanı, il başkanı, yönetim kurulu üyesi, belediye başkanı, milletvekili olmak demek, günün 24 saati milletin emrinde olmak demektir. Bu bilinçle Aralık ayı itibariyle İlçe Danışma Meclislerimizde 2.turun startını vermiş olacağız. Bir yandan 7.BÜYÜK KONGRE sürecini yürütürken, bir yandan da hem teşkilat çalışmalarımıza hem de milletimizle iç içe olmaya devam edeceğiz. Bütün bunları yalnızca milletimize en iyi hizmeti sunmak, milletimizi daha iyi anlamak için yapıyoruz. Bunu da teşkilatımızı en hazır şekilde, dinamik ve güçlü tutarak başarabileceğimizi biliyoruz. Kongre süreçleri işte teşkilatımızı güçlü, dinamik ve hazır tutmak için yaşanan süreçlerdir.

AK Parti’de eski diye bir kavram yoktur. Her AK Partili son nefesine kadar bu kutlu davanın mensubudur. Bugüne kadar bu davaya hizmet edenlere teşekkür etmek boynumuzun borcudur. Partimizde sadece görev değişikliği olur. Teşkilatlarımızda, belediyelerimizde, meclisimizde sorumluluk üstlenmiş tüm arkadaşlarımızla farklı konumlarda birlikte çalışmayı her zaman sürdürdüğümüzü ve sürdürmeye devam edeceğimizi şimdiden belirtmek isterim. Her zaman söylediğimiz gibi, AK Parti’nin sahibi millettir. Bunun için teşkilatlarımız bu kongre sürecini de milletimizle en güzel kucaklaşmayı sağlayarak tamamlayacaktır.

Değerli Dava Arkadaşlarım;

Türkiye’nin içeride dışarıda maruz kaldığı saldırı ve tehditleri dikkate aldığımızda bizlerin güçlü olması, birbirimize kenetlenmesi gerektiğinin önemi daha iyi anlaşılıyor. Allah’a çok şükür, çok güçlü bir liderin etrafında ister sahada, ister masada olsun ülkemizin ve milletimizin geleceği için tehdit teşkil eden her türlü hamleyi bertaraf ediyoruz. Teröristleri öne sürüyorlar, ezip geçiyoruz. Sınırlarımızı taciz ediyorlar, tehditlerin kaynağına iniyoruz. Ekonomimize saldırıyorlar, kısa sürede toparlanıp yolumuza devam ediyoruz. Dışarıdan bizi köşeye sıkıştırmaya çalışıyorlar, dostluklarımızı tazeleyerek bunu da boşa çıkartıyoruz. Ülkemize ve milletimize husumet besleyenleri şaşırtmak, bizim için en büyük şereftir. Yürüttüğümüz mücadelede en büyük güç ve moral kaynağımız milletimizin desteğidir. Dışarıya karşı görüşü ne olursa olsun, hepimizin tek vücut olması gerekirken maalesef iç siyasette bambaşka bir fotoğrafla karşı karşıyayız. Cumhur İttifakı içinde birlikte olduğumuz Milliyetçi Hareket Partisi ve diğer kardeşlerimiz sağ olsunlar bugüne kadar attığımız her adımda bize destek verdiler, beraberiz. Ancak karşımızda marjinal grupları da yanına alarak iftira ve karalama kampanyalarına sığınan bir muhalefet grubuyla da mücadele veriyoruz. Aynı zamanda bunların geçmişten kalan saplantı ve alışkanlıklarının değişmediğini de üzülerek görüyoruz. Türkiye kendi silahını, tankını, gemisini, hava araçlarını, roketini, çok yakında savaş uçağını üretecek konuma geldi. Şehir hastaneleri, okullar, yollar, modernleşmiş şehirler kurmaya başladı. Maalesef bu eskide kalmış, ayrımcı, kutuplaştırıcı zihniyetten hala kurtulamadı. İftiralarıyla yapılan hizmetleri karalamaya çalışan bu odaklar, toplumumuzun manevi değerleriyle hesaplaşmak için adeta fırsat kolluyor. Her milli meselemizde karşımızda duran ülkelerin ağzıyla ve üslubuyla bize saldıranlar, geçtiğimiz günlerde Grup Başkanvekilimiz Özlem Zengin’i susturmaya kalkmış “HADDİNİ BİLDİRİN” şeklinde bir üslup kullanmıştı. Sözde kadın hakları savunucusu kesilen bu insanların ne manevi değerlerimize ne de kadınlarımıza karşı samimi olmadıkları çok açık ortadadır. Değerli arkadaşlar, kimse kusura bakmasın biz bunlara prim verecek durumda değiliz. Geçenlerde partimize ve parti üyelerimize yönelik ağza alınmayacak, hayadan yoksun ifadeler kullanan bir şahıs hakkında hukuk önünde hak ettiği cezayı alması için ne gerekiyorsa yaptık. Meclis çatısı altında başörtülü bir kadın milletvekiline, yıllar önce yaşadığımız üzücü hadisleri hatırlatan ve adeta oradan ilham almışçasına “HADDİNİ BİLDİRİN” diyecek cüreti gösteren bu kişi hakkında da genel merkez nezdinde yapılan bütün girişimlerin takipçisi ve destekçisi olmaya devam edeceğiz.

Değerli Arkadaşlar;

Yerel siyasette de son günlerde ANLAMA SORUNU yaşayan bir milletvekili arkadaşımızla uğraşıyoruz. Bu arkadaşımıza anlatıyoruz, anlatıyoruz; anlamıyor. Kendi arkadaşları da yaptığı açıklamanın hemen ardından ikinci bir toplantıyla durumu düzeltmeye çalışsa da iftiralarına devam ediyor. Bu arkadaşımız CHP’den Sayın Tahsin Tarhan. Şunu açıkça söyleyeyim. Maalesef Sayın Tarhan’a dönüp dönüp aynı şeyleri anlatacak kadar bizim boş vaktimiz yok. Milletimizi aydınlatmak, varsa gerçekten kendisinin de anlayamadığı hususlar onlara açıklık getirmek adına Büyükşehir Belediye Başkanımız ayrı, ben ayrı hepsine tek tek yanıt verdik. Tek tek anlattık. Beyana inanmadı, açıklama yaptığı gün çıkarıp belgesini gösterdik. Aynı gazetelerde yan yana açıklamamız var. Ama bunun bir iftira kampanyası olduğu artık çok açık belli oluyor. Konuyu evirip çevirip sonunda belgedeki tarih niye şöyle, şurası niye böyle demeye başladı. Anlaşıldı, senin derdin başka. Sen çamur at izi kalsın, milletin aklı karışsın, gerisi önemli değil diyorsun. Allah’a çok şükür milletimiz bizi anlıyor. Sizi de anlıyor. Sizin ne kadar iftiracı, ne kadar kumpasçı olduğunuzu çok iyi görüyor. Kendi içinizdeki çekişmelere Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ı çekme çabalarınızı, oynanan oyunları, atılan iftiraları hep birlikte gördük. Bu nedenle sizin boş sözlerinizle daha fazla vakit harcamayacağız. Bakın, 7 aydır görevdeyim ve 7 aydır her gün sahadayım. İlçe ilçe, sokak sokak geziyorum. Bundan önce 15 yılı Belediye Başkanı olmak üzere, 41 yıllık belediyecilik dönemimde de hep milletimizle iç içe oldum. Milletimizin yanında yer aldım. Ben milletimizle beraber olmaktan, onların yanında olmaktan çok ama çok mutluyum. Sizi artık boş sözlerinizle baş başa bırakıyorum. Bu vesileyle burada hazır bulunan siz değerli istişare kurulu üyelerimizi bir kez daha sevgiyle, saygıyla selamlıyorum. Her birimizin görevimizi layıkıyla yerine getirmesi için birlik ve beraberliğimize nazar değmesin diyorum. Lütfen bunlara fırsat vermeyin. Çalışmalarımızın başarısı için Rabbime dua ediyor, hepimize sağlık ve huzur diliyorum.

29 Kas 2019 - 20:33 - Siyaset


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli TV Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli TV hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli TV editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli TV değil haberi geçen ajanstır.