İki yakayı birleştirecek…

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi yayaların karşıdan karşıya güvenle geçmeleri için yaya köprüleri yapıyor. D-100, D-130 ve Kandıra yolunda gibi ana arter...

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi yayaların karşıdan karşıya güvenle geçmeleri için yaya köprüleri yapıyor. D-100, D-130 ve Kandıra yolunda gibi ana arterlerde pek çok yaya köprüsü oluşturan Büyükşehir Belediyesi ulaşımı rahat hale getiriyor. Bu kapsamda D100’ün üzerindeki eskiden kalan son yaya köprüsü de kaldırıp modern hale getirilecek.

İKİ YAKAYI BİRLEŞTİRECEK

İrili ufaklı bu yaya köprüleri D-100’ün kestiği şehir merkezini yaya ulaşımı bakımından birbirine bağlıyor. 42 Evler Bölgesinde D-100 üzerinde yer alan eski yaya köprüsünün yerine yenisi yapılacak. 42 Evler ve Kandıra Sapağı bölgesini birbirine bağlayacak olan yaya köprüsü çelik malzemeden imal edilecek.

88 BUÇUK METRE

Yaya köprüsü Salim Dervişoğlu Caddesi ile D-100 Karayolu ve demiryolun geçerek İzzet Uzuner Sokağa kadar uzanacak. Toplam uzunluğu 88,5 metre olacak yaya köprüsü 3 metre genişliğe sahip olacak. Köprünün her iki ayağında asansör olacak. İş kapsamında 255 ton çelik malzeme kullanılacak. Temel için 540 metre fore kazık 400 metreküp beton, 45 ton da inşaat demiri uygulanacak.

İHALE 5 ŞUBAT’TA

Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanlığı yaya köprüsünün yapımı için ihale düzenleyecek. 5 Şubat Pazartesi günü yapılacak olan ihale saat 09.30’da ger Büyükşehir İhale Salonu’nda gerçekleştirilecek.

17 Oca 2018 - 09:13 - Diğer


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli TV Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli TV hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli TV editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli TV değil haberi geçen ajanstır.