İhsaniye Barajı'nda Ekimde Su Tutulacak

Ekim ayında su tutulmasının başlayacağı İhsaniye Barajı, Karamürsel ve Gölcük’ün su ihtiyacını karşılayacak.

ÜÇÜNCÜ BARAJ

İlimizdeki içme suyu baraj sayısı üçe çıkıyor. Yuvacık ve Namazgah barajlarının ardından Karamürsel İhsaniye Barajı’nda sona gelindi. Karamürsel’e 7 kilometre uzaklıktaki Suludere üzerinde inşaatına 2016 yılında başlanan İhsaniye Barajı, ekim ayında su tutmaya başlayacak.

2016’DA BAŞLADI

Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü tarafından yapılan baraj inşaatı ödeneksizlik nedeni ile uzun süre durdu. Geçtiğimiz yıl ayrılan ödenekle çalışmalara hız verilen baraj inşaatı neredeyse tamamlandı. Baraj bittikten sonra Karamürsel ve Gölcük’e yılda 25,4 milyon metreküp içme ve kullanma suyu verilecek. İhsaniye, Avcıköy, Yalakdere, Hayriye, Taşağıl, Akçat ve İnebeyli köylerine ait toplam 20 bin 240 dekar zirai arazisi de suya kavuşacak.

YÜKSEKLİĞİ 70 METRE

Yapımı tamamlanan ve önümüzdeki ekim ayında su tutulmaya başlanacak İhsaniye Barajı’nın toplam gövde hacmi 165 bin metreküp, temelden yüksekliği ise 70 metre. Baraj, 9 milyon metreküp su depolama kapasitesine sahip. Baraj inşaatında bugüne kadar 514 bin 314 metreküp kazı, 165 bin 421 metreküp beton, bin 418 ton püskürtme betonu, 5 bin 347 kilogram ankraj ve kaya bulonu, 2 bin 790 metre enjeksiyon delgisi ve 121 metreküp enjeksiyon imalatı kullanıldığı açıklandı.

20 Ağu 2019 - 10:12 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli TV Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli TV hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli TV editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli TV değil haberi geçen ajanstır.