İçkili mekanlarla ilgili yeni gelişme

İzmit Kaymakamlığı tarafından İzmit Belediyesi'nden içkili yerlere ruhsat verilmesiyle ilgili meclis kararı hakkında yen bir açıklama yapıldı.

İzmit'te hizmet veren bar sahipleri Serkan Güyük ve Evren Başyurt’un, tramvay yapımı sürecinde iptal edilen ruhsatları Meclisi’nce yeniden verildi. Ancak İzmit Kaymakamı Şevket Cinbir, yönetmeliğe aykırı olduğu gerekçesiyle kararın iptali için idare mahkemesine başvurdu.

İzmit Kaymakamlığı'ndan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Bazı yerel gazete ve haber sitelerinde ısrarla yanlış haber ve yazı yazılmaya devam edildiğinin görülmesi üzerine ikinci kez açıklama yapma zorunluluğu doğmuştur. Konu ile ilgili Kaymakamlığımızca yapılan açıklamada da görüleceği gibi; İzmit Belediye Meclisi Kararı Kaymakamlığımızca reddedilmemiş veya iptal edilmemiştir. “Reddedildi “, ”Reddetti”, “İptal Edildi”, “İptal Etti” şeklindeki ifadeler yanlıştır. Hukuka aykırı olduğu çok açık olan söz konusu Meclis kararının iptal edilmesi talebi ile İdare Mahkemesine yapılmış bir başvuru söz konusudur. İzmit Kaymakamlığı sorumluluklarının ve yetkilerinin farkındadır. Konu ile ilgilenenleri ; Kaymakamlığımızın açıklamasını okumaya ve buna rağmen anlaşılmayan bir husus olması halinde İzmit Kaymakamı ile görüşmeye davet ediyoruz. Özetle ve tekraren diyoruz ki; Belediye Meclisi tarafından, içkili yerler bölgesinde bir değişiklik yapılacak ve içkili yerler bölgesine yeni yerler dahil edilecekse; bu dahil edilecek yerin/bölgenin sınırlarının belirlenmiş olması ve belirlenen yer ile ilgili olarak İşyeri Açma ve Çalışma Ruhsatlarına İlişkin Yönetmeliğin 29. maddesi gereğince; mahalli mülki idare amirinin ( İzmit Kaymakamlığının) genel güvenlik ve asayiş durumu hakkındaki görüşü doğrultusunda karar alınması gerektiği halde; İzmit Belediyesi tarafından bir çalışma yapılarak içkili yerler bölgesine dahil edilecek bir bölgenin/ alanın sınırları belirlendikten sonra belirlenmiş yer ile ilgili Mahalli Mülki İdare Amirliğimizin (Kaymakamlığımızın) genel güvenlik ve asayiş durumu hakkında görüşü alınmadan, adresi ve yeri bile belli olmayan iki işyerinin içkili yer bölgesi içine dahil edilmesine yönelik alınan İzmit Belediye Meclisinin 05.01.2021 tarihli ve 9 nolu kararının açıkça hukuka aykırı olduğu değerlendirilmiş ve Kaymakamlığımızca İdare Mahkemesine başvuru yapılarak; söz konusu Belediye Meclisi kararı ile ilgili yürütmenin durdurulmasına ve sözkonusu kararın iptaline karar verilmesi talep edilmiştir. Yargı süreci devam etmektedir. Mahkemenin vereceği karara herkesin saygı göstermesi ve uyması hukuken zorunludur... Durum bundan ibarettir. Herkesten; doğruyu öğrenmeye ve öğrendiği veya öğreneceği doğru bilgiyi paylaşmaya, özellikle de bilgi kirliliğine neden olmamaya özen gösterilmesini bekliyoruz. Kamuoyunun bilgisine sunulur."

28 Oca 2021 - 12:28 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli TV Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli TV hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli TV editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli TV değil haberi geçen ajanstır.