Gazeteciden PKK heykeline suç duyurusu

Gazeteci Gökhan Karabulut, Diyarbakır'ın Lice ilçesine yaptırılan PKK'lı Mahsum Korkmaz'ın heykelinin yıkılması için suç duyurusunda bulundu. Kocaeli...

Gazeteci Gökhan Karabulut, Diyarbakır'ın Lice ilçesine yaptırılan PKK'lı Mahsum Korkmaz'ın heykelinin yıkılması için suç duyurusunda bulundu. Kocaeli Adliyesi'ne giderek suç duyurusunda bulunan Karabulut, şikayet dilekçesinde, "15 Ağustos 1984 yılında Siirt'in Eruh ilçesinde PKK terör örgütü militanlarınca düzenlenen silahlı saldırıda askeri birlikte nöbet tutan er Süleyman Aydın şehit olmuş, 3'ü sivil 9 kişi yaralanmıştır. Terör saldırısını gerçekleştiren militanların başında sözde komutan olarak bulunan (agit) kod adlı Mahsum Korkmaz bulunmaktaydı. Vatanın bölünmez bütünlüğüne kasteden, cinayet işleyen Mahsum Korkmaz'ın Diyarbakır Lice ilçesi Yolaçtı köyüne heykeli dikilmiştir." dedi.

Karabulut, söz konusu heykelin Yolaçtı köyüne dikilmesi Türk Ceza Kanunu'nun 5236 sayılı TCK'nın 215'inci ve 312/1 maddesine göre suç teşkil ettiğinin yasalarda açık bir şekilde yer aldığına vurgu yaparak "'Suç ve suçluyu övme' ile hükümler Türk Ceza Kanunu'nun ilgili maddelerinde belirtilmiştir." bilgisine yer verdi. Gökhan Karabulut, dilekçesinde şunları kaydetti: "Madde gerekçesinde, işlenmiş bir suçu veya işlenmiş olduğu suçtan dolayı bir kişiyi öven kimse iki yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır. Buna göre suçun işlenmiş olması için, failin işlenmiş olan bir suçun failini veya kanuna uymayan kişiliğini, sırf suç işlediği sebebiyle övme hali de cezalandırılmaktadır. Suç işleyen kişinin övülmesi halinde aslında bu kişi aracılığıyla işlenmiş suç övülmektedir. 5237 sayılı TCK'nın 215. maddesi suç ve suçluyu övme fiillerini 'kamu barışına karşı suçlar' kapsamında suç olarak tanımlanmıştır." Karabulut, "Bu nispetle terörist Mahsum Korkmaz'ın heykelinin yıkılması, suç ve suçluyu övenler hakkında gerekli yasal işlemlerin başlamasını arz ediyorum." ifadelerine yer verdi.

18 Ağu 2014 - 10:53 - Diğer


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli TV Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli TV hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli TV editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli TV değil haberi geçen ajanstır.