Fahiş Fiyat Denetimi: 340 bin TL ceza

Kocaeli Valiliği koordinasyonunda; Ticaret il Müdürlüğü ve belediye görevlilerinin katılımıyla; Koronavirüs Salgını nedeniyle ülkemizde temel ihtiyaç maddelerinin fiyatlarında Fahiş Fiyat uygulandığına ilişkin gelen başvurular üzerine yapılan denetimlerde, 42 firmaya toplam 340 bin TL'nin üzerinde idari para cezası uygulandı.

Valilik koordinasyonunda Ticaret İl Müdürlüğü personelleri ve belediye görevlilerinin katılımlarıyla oluşturulan ekiplerle beraber il genelinde yapılan fahiş fiyat denetimleri neticesinde; 680 firmada, 27.303 ürün denetlendi ve değerlendirilip sonuca bağlamak üzere Ticaret Bakanlığı bünyesinde faaliyet gösteren “Haksız Fiyat Değerlendirme Kurulu” ‘na intikal ettirildi. Değerlendirmeleri devam eden dosyalardan maske satışı yapan iki firma ile gıda satışı yapan bir firmaya haksız fiyat uygulamalarından dolayı toplam 314.343,00 TL. idari para cezası uygulandı. Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun kapsamında fiyat etiketi ile ilgili yapılan denetimler sonucunda 959 firmada 56.589 adet ürün denetlendi, 39 firmada tespit edilen aykırılıktan dolayı haklarında 25.772,00 TL. idari para cezası uygulandı.

Kocaeli Valiliği tarafından yapılan açıklamada denetimlerle ilgili şu ifadelere yer verildi: " Dünyanın ve ülkemizin içinde bulunduğu olağanüstü durumdan faydalanmak suretiyle haksız yere vatandaşın mağduriyetine ve ticaretin bozulmasına sebep olarak menfaat sağlamak isteyen stok ve fahiş fiyat uygulayan hiç bir satıcı veya sağlayıcıya fırsat verilmeyeceğinin özellikle bilinmesi gerekmektedir. Bu doğrultuda, sağlık ürünleri, temel ihtiyaç ve gıda maddelerinin arz zinciri güvenliğinin sağlanması için ithalatçılar, üreticiler, satıcılar nezdinde fahiş fiyat ve fiyat etiketleri açısından gerekli denetim faaliyetlerine ara vermeden devam edilmekte olup, aykırı iş ve işlemlerde bulunanlar hakkında gerekli yaptırımlar uygulanacaktır."

23 Oca 2021 - 12:08 - Ekonomi


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli TV Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli TV hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli TV editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli TV değil haberi geçen ajanstır.