Eski Bakan aşı oldu

Eski Sağlık Bakanı ve ilimizin yetiştirdiği önemli devlet adamlarından olan Ecz. M. Kazım Dinç, Covid-19 aşısını, yine kendisiyle aynı ismi taşıyan Kandıra M. Kazım Dinç Devlet Hastanesi'nde yaptırdı.

Sağlık Bakanlığı tarafından eczacılara tanınan öncelik nedeniyle aşı olma hakkından yararlanan Dinç, aşılama sonrası öncelik durumu bulunan tüm vatandaşlara aşılanmaları konusunda çağrıda bulundu. Dinç’in aşılanması nedeniyle düşüncelerini dile getiren İl Sağlık Müdürü Op. Dr. Yüksel Pehlevan, “Kocaeli’de sağlık çalışanlarımızdan sonra eczacı, eczane çalışanları ve 90 yaş üstü vatandaşlarımızın aşılama çalışmalarını hızla ve sorunsuzca sürdürüyoruz. Bugün de eski Sağlık Bakanlarımızdan Sayın Kazım Dinç, yine kendi ismini taşıyan Kandıra Devlet Hastanemize başvurarak Covid-19 aşısını yaptırdı. Toplumla bütünleşen ve önde gelen kişilerin bu tarz örnek davranışları, vatandaşlarımızın bilinçlendirilmesi ve örnek alması açısından önem arz etmekte. Nitekim Sayın Sağlık Bakanımız Dr. Fahrettin Koca, Türkiye genelinde; 81 ilimizin tüm İl Sağlık Müdürleri ise yerelde koronavirüs aşılarını yaptırırken, vatandaşlarımıza yaptıkları çağrılarla aşılanmanın önemini ve gerekliliğini vurguladılar. Kocaeli olarak aşılanma konusunda çok hızlı hareket ediyoruz. Aşı, koronavirüsle mücadelede en önemli silahımız. Bu yoğun çalışmalarımız Sağlık Bakanlığımızın aşı takvimine göre titizlikle ve planlı olarak devam edecek. Bunun yanında ise tüm vatandaşlarımızdan tedbiri elden bırakmamalarını ve maske, mesafe, temizlik kurallarını uymalarını rica ediyorum” diye konuştu.

25 Oca 2021 - 15:16 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli TV Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli TV hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli TV editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli TV değil haberi geçen ajanstır.