Ergüney Ücretsiz Kanser Taramalarına Davet Etti

Vücuttaki bir hücre grubunun aşırı ve kontrolsüz çoğalması sonucu meydana gelen kötü huylu urlara kanser denmektedir. Vücuttaki her doku ve organın hücrelerinden kanser gelişebilmektedir. Kanser, modern tıptaki gelişmelere rağmen, dünyada ve ülkemizde ölüm nedenleri arasında ilk sıralarda yer almasından dolayı günümüzün önemli bir toplum sağlığı sorunudur.

Kanser Hastalığı erken teşhis ve taramalar ile önlenebilir hastalıklar arasında yer alıyor. Kocaeli İl Sağlık Müdürü Op. Dr. Şenol Ergüney, kanser hastalığı hakkında genel bilgiler ile erken teşhiste taramaların önemi hakkında bilgi verdi.

Kanserden korunmanın kanserin tedavisinden daha önemli bir unsur olduğunu ifade eden Ergüney “Korunmada, başta sigara ve alkol olmak üzere, kanser yapıcı çevresel etkenlerden uzak durmak önemli. Bunun dışında düzenli spor yapmak, aşırı güneş ışığından sakınmak, özellikle meyve ve sebze ağırlıklı uygun bir diyet uygulamak ve doğal gıdalarla beslenmek kanser sıklığını azaltabilir. Kanser bulaşıcı bir hastalık olmayıp, erken tanı ile tedavisi mümkün olan bir hastalık grubudur. Kanser Taramaları ile hastalık erken teşhis ile önlenebilir ve tedavi edilebilir bir hal almaktadır. Erken teşhis tedavi şansını artırır, tedaviyi kolaylaştırır, tedavi giderlerini azaltır, doku ve organ kaybını önler, sakatlık bırakmaz. Kısacası erken teşhis hayat kurtarır. Kanser kontrolünde erken tanı çok önemli olup, meme kanseri, rahim ağzı kanseri ve kolorektal kanser erken teşhis ile önlenebilmektedir.” diyerek İlimizde yürütülen koruyucu çalışmaları anlattı.

Önemli Çalışmalar Yürütülüyor

İlimizde; kanserle mücadele çalışmaları arasında bulunan Tütün Kontrol Çalışmaları, Türkiye Alkol Kontrol Eylem Planı, Türkiye Obezite ile Mücadele ve Kontrol Programları ve çeşitli koruyucu, erken teşhis ve tarama programları yürütülmektedir. Bunlara ek olarak Kocaeli Kadın Sağlığı Eğitimi Programı ile İlimizdeki tüm kadınların eğitilmesi hedeflenerek, bu alanda önemli bilinci geliştirerek koruyucu tedbirler alınması desteklenmektedir.

Sağlık hizmetlerinin geliştirilmesine yönelik toplumun sağlığını geliştirmek, bireylerin sağlıklarını korumak amacıyla Aile Hekimleri, İlçe Sağlık Müdürlükleri, İzmit, Darıca, Gölcük, Derince, Gebze, Körfez ilçelerindeki Kanser Erken Teşhis Tarama ve Eğitim Merkezi (KETEM) tarafından taramalar ücretsiz olarak yapılmaktadır.

“Kanser Taramalarında Ulaşılmayan Kalmasın”

Bu kapsamda; 50-70 yaş aralığındaki kadın ile erkeklere gaitada gizli kan testi yapılarak Kolorektal Kanser, 40-69 yaş kadınlara mamografi çekimi yapılarak Meme Kanseri ve 30-65 yaş kadınlara pap-smear ve HPV testi ile Rahim Ağzı Kanseri Taraması yapılmaktadır. Kanser taramalarında ulaşılmayan kalmasın diyerek tüm vatandaşlarımızı gerekli kontrollerini yaptırmak üzere aile hekimlikleri ile Kanser Erken Teşhis ve Tarama Merkezlerine davet ediyoruz.

KOCAELİ'DEKİ KANSER ERKEN TEŞHİS MERKEZLERİ:

İZMİT KETEM

Mehmet Ali Paşa Mah. Gazi Mustafa Kemal Bulvarı Şehit Emin Sokak No:15 İzmit/ KOCAELİ (Akçakoca Bey Sağlıklı Hayat Merkezi) Tel:0262 332 1292

DARICA KETEM

Fevzi Çakmak Mah. Dr. Zeki Acar Cad. No:62 Darıca /KOCAELİ

(SBÜ Darıca Farabi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Tel: 0262 655 0608

GÖLCÜK KETEM

Donanma Cad. Verem Savaş Dispanseri yanı Gölcük/KOCAELİ

(Gölcük Necati Çelik Devlet Hast. Semt Polikliniği Kat:2 KETEM Birimi) Tel:0 262 435 6640

DERİNCE KETEM

Dumlupınar Mah.Salim Sokak No:1 Kat:2 Derince / KOCAELİ Tel:0262 223 6282

GEBZE KETEM

Sultan Orhan Mah. İlyasbey Cad. 1120 Sok. Kat:2 No: 37 Gebze/KOCAELİ (GEBZE AÇSAP)

Tel:0262 644 7250

KÖRFEZ KETEM

Yavuz Sultan Selim Mah. Önder Sok. No: 8 (Körfez Devlet Hastanesi Bahçesi Ek Bina) Körfez/ KOCAELİ

25 Oca 2019 - 10:48 - Sağlık


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli TV Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli TV hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli TV editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli TV değil haberi geçen ajanstır.