Emekçiler Meydanlarda Hakkını Arayacak

Türk Metal İşverenler Sendikası ile uyuşmazlıkla sonuçlanan toplu sözleşme süreci sonrasında binlerce emekçi 19 Aralık’ta sokaklara çıkacak

Türk Metal İşverenler Sendikası ile uyuşmazlıkla sonuçlanan toplu sözleşme süreci sonrasında binlerce emekçi 19 Aralık’ta sokaklara çıkacak

MESS ile devam eden ve ülke genelinde 130 bin metal işçisini ilgilendiren toplu iş sözleşmesi öncesinde metal işçileri kitlesel bir eylem hazırlığı yapıyor. Konuyla ilgili Türk İş İl Temsilcisi ve Türk Metal Sen Şube Başkanı Yakup Yıldız açıklama yayınladı:

“Bilindiği üzere sendikamız Türk Metal ile işveren sendikası Mess arasında yürütülen yaklaşık 130.000 dolayında metal emekçisini ilgilendiren toplu iş sözleşmeleri İşveren Sendikası MESS 'in uzlaşmaz tutumu sebebiyle uyuşmazlıkla sonuçlanmıştır.

Türk Metal sendikası metal işçisinin Alın teri emeğinin karşılığını almak için günlerdir yetkili olduğu İşyerlerinde eylemlerini sürdürmüş sürdürmeye de devam edilecektir.

Uyuşmazlıkla kesilen toplu sözleşmeler nedeniyle Tüm bölgelerde olduğu gibi Kocaeli bölgemizde de Metal işçilerinin katılımıyla kitlesel basın açıklamaları yapılarak kamuoyu bilgilendirilecektir.

Basın Açıklamalarının yapılacağı alanlar aşağıda belirtilmiş olup

Türk metal sendikamızın tertiplemiş olduğu basın açıklamalarına kamuoyunu aydınlatmak adına basın kuruluşlarımızın katılımı son derece büyük önem taşımaktadır.

Gereğini bileğilerinize rica eder iyi çalışmalar dilerim.”

Türk Metal Sendikası Kocaeli Şubesi İzmit Merkez Sabri Yalım Parkı’nda,
Gölcük Şube Gölcük Merkez Anıtpark Meydanı’nda,

Gebze 1 Nolu Şube İstanbul Anadolu Yakası Şubesi ve Gebze Dilovası Şubesi de Gebze Kent Meydanı’nda hak arayışında bulunacak

17 Ara 2019 - 13:36 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli TV Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli TV hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli TV editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli TV değil haberi geçen ajanstır.