Ellibeş: Belediyelerimiz Fedakarca Çalışıyor

AK Parti Kocaeli İl Başkanı Mehmet Ellibeş, Koronavirüs’le mücadeleyle ilgili yerel çalışmaları değerlendirdi, “Kocaeli Büyükşehir Belediyemiz başta olmak üzere ilçe belediyelerimiz de fedakârca çalışıyor, sosyal belediyecilik örnekleri sergileniyor” dedi.

PİYASAYA 70 MİLYON ₺, DAR GELİRLİYE DESTEK

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, Koronavirüs salgını nedeniyle sağlık tedbirlerinin yanında ekonomik tedbirleri de elden bırakmıyor. İlk günden itibaren örnek kararlara imza atan Başkan Büyükakın, hafta içinde peş peşe yapılan açıklamalarla sosyal belediyecilikte de örnek oldu. Bu kararlar kapsamında esnaf, tüccar ve firmaların alacaklarına karşılık nisan ayı ödemeleri öne çekilerek 70 milyon TL dağıtıldı. Esnaf bu zor günlerde rahat nefes aldı. Bununla birlikte temel gıda ve hijyen şartlarını sağlayamayan vatandaşlara destek kararı alındı. Kağıt ve hurda toplamaları artık yasak olan vatandaşlar da bu kapsama dahil edildi. Borç yüzünden su kesintisi yapılması kaldırılmıştı. Maddi durumu yeterdi olduğu tespit edilen abonelerin su faturalarının da beldiye tarafından karşılanması kararlaştırıldı. Koronavirüs’le mücadelenin başladığı ilk günden bu yana sağlık ve ekonomik tedbirleri elden bırakmayan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın’ın sokak hayvanlarını da bu süreçte unutmaması dikkat çekti. Büyükşehir, vatandaşların eve kapandığı dönemde sokak hayvanlarına 3 ton mama dağıttı. Sadece Büyükşehir değil, ilçe belediyeleri de bu zorlu süreçte imkanları zorlayarak vatandaşı hem sağlık tedbirleri, hem de ekonomik açıdan desteklemek için uğraş vermeye devam ediyor.

EVDE KALMANIN AVANTAJLARINI KULLANALIM

AK Parti Kocaeli İl Başkanı Mehmet Ellibeş, bütün bu çalışmaların sosyal belediyecilik anlamında örnek kararlar olduğuna dikkat çekti. İlçe belediyelerinde de benzer çalışmaların gerçekleştiğine dikkat çeken Ellibeş, şunları söyledi: “Kocaeli Büyükşehir Belediyesinin piyasaya 70 milyon TL erken ödeme yapması, maddi durumu olmadığı için temel gıda ve temizlik malzemelerine ulaşamayan vatandaşlarımızın desteklenmesi sosyal belediyecilik anlamında çok önemli kararlar. Bunun yanında sağlık tedbirleri açısından da çok ciddi birçok çalışma hayata geçirildi. Hem Büyükşehir, hem de ilçe belediyelerimiz bu dönemde gerçekten fedakarca çalışıyor. Bu süreçte milletimizin yalnız olmadığını gösteriyorlar. Bizler evden çıkmayarak bu salgının kontrol altına alınması için yapılan çalışmaları desteklemeliyiz. Bunu zorla evde kalma, hayatımızı kısıtlama olarak da görmeyelim. Hayat eve de sığar. Örneğin modern hayatın getirdiği koşturmaca içinde unuttuğumuz, ertelediğimiz ne varsa şimdi yapabiliriz. Bu günleri öncelikle büyüklerimizi, akrabalarımızı ve arkadaşlarımızı arama fırsatı olarak değerlendirelim. Samimi bağlılıklarımızı güçlendirelim. Her zaman söylediğimiz gibi bu dönemi birlik, beraberlik ve dayanışma içinde atlatacağız” dedi.

29 Mar 2020 - 12:53 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli TV Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli TV hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli TV editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli TV değil haberi geçen ajanstır.