Ekmeğe zam geliyor

Kocaelili fırıncılar, ülkemizde çeşitli kalemlere gelen zamların ardından, maliyetlerinin arttığı gerekçesiyle ekmeğe yüzde 15 ile 20 arasında zam talebinde bulundu.

Yılbaşının ardından doğalgaz, elektrik ve daha bir çok kalemin yanı sıra asgari ücrete yapılan zam ekmek fırıncıların maliyetlerini de arttırdı. Kocaeli Fırıncılar Odası, fırıncı esnafın zam talebini Kocaeli Esnaf ve Sanatkarlar Birliği yönetimine iletecek. Fırıncılar şu anda 1 lira 75 kuruştan satılan ekmeğinin fiyatının zamla birlikte 2 TL olması bekleniyor.Birlik tarafından onaylanan zam ile ilgili valilik bünyesinde bulunan komisyona verilecek. Komisyonun zamla ilgili kararı ile birlikte yeni zam onaylanacak. Kocaeli genelinde 500 kadar fırıncı hizmet veriyor. Yapılan son zamların ardından 1 çuval unun fiyatının 115 TL'den 150 TL'ye çıktığını söyleyen fırıncılar, 1 fırında ortalama 15 kişinin çalıştığını, asgari ücrete yapılan artı 500 TL'lik zammın ardından fırıncı esnafın omzuna 7 bin 500 TL yük eklendiğini ifade ediyor.

04 Oca 2021 - 13:31 - Ekonomi


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli TV Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli TV hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli TV editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli TV değil haberi geçen ajanstır.