Düğün Yapacaklar Dikkat! Yeni Tedbir Geliyor

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, corona virüsü önlemleri kapsamında vaka artışlarına neden olan düğün, nişan gibi törenlerde toplum sağlığı adına gözlemci bulundurulması yönünde hazırlıklar olduğunu söyledi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, dün Bilim Kurulu toplantısı sonrası yaptığı açıklamada düğünlerle ilgili yeni bir tedbirin hayata geçirileceğini duyurdu. Corona virüsü önlemleri kapsamında düğün, nişan gibi törenlerde toplum sağlığı adına gözlemci bulundurulması yönünde hazırlıklarının söz konusu olduğunu belirten Bakan Koca, Kurban Bayramı’nda alınacak önlemlere ilişkin şöyle konuştu:


* Bayrama doğru illerdeki vaka sayılarına göre il bazında birtakım kısıtlamalar olabilir. Gelecek hafta yeniden konuşacağız.


CORONANINN YAYILDIĞI YERLER…


Hastalığın, bugünlerdeki yayılma oranlarına değinen Bakan Koca, şu uyarılarda bulundu: * Nişan törenleri, düğünler, taziyeler, pazar yerleri, alışveriş merkezleri, toplu taşıma araçları, asker uğurlamaları, sahiller ve plajlar. Açık veya kapalı, fakat kalabalık, diğer ortak mekanlar. Tatile gidenler, Covid-19 tedbirlerinin tatilcilerin lehine olduğunu bilmelidir. * Büyük kentlerin kalabalığından uzaklaşanlar, eğer başka kalabalıkları tercih etmez, mesafe kuralını fazlasıyla uygularsa buna müteşekkir kalırız.


“VAKA ARTIŞLARININ NEDENİ DÜĞÜNLER”


* Düğünlerde, bir çiftin sevincine yarın gölge düşürme korkusu bile tek başına tedbirlere uymak için yeterli olmalıdır. Filyasyon çalışmalarında çok sayıda vakanın kaynağının düğünler olduğunu gördük.


* Cenazeler, taziyeler, mevlitler yeni acılara sebebiyet vermemelidir. Temaslı taramalarında birçok kez karşımıza bu olaylar çıkmaktadır.


* Asker uğurlamasında ne uğurlayan ne de uğurlanan hiç risk almamalıdır. Sağlık da vatani göreve saygı da bunu icap ettirir. Gençlerimiz, testi pozitif çıkan Mehmetçikten mesuldür.

09 Tem 2020 - 10:55 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli TV Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli TV hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli TV editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli TV değil haberi geçen ajanstır.