DSÖ'den Vaka Sayısına İlişkin Dikkat Çeken Açıklama!

Dünya Sağlık Örgütü'nün koronavirüs salgınının Avrupa'daki durumuyla ilgili düzenlediği sanal basın toplantısında, "Türkiye'de geçen hafta virüsün yayılmasında dramatik bir artış olmasından dolayı endişeliyiz. Vakaların yüzde 60'ı İstanbul'dan raporlandı" denildi.

Dünya Sağlık Örgütü bugün düzenlediği basın toplantısı ile Avrupa'daki korona virüsü vakalarını değerlendirdi.Toplantıda açıklamalarda bulunan DSÖ Avrupa Bölge Direktörü Dr. Hans Henri P. Kluge, Türkiye ile ilgili de önemli değerlendirmelerde bulundu.

"ENDİŞELİYİZ"


Ülkeler hakkındaki veri ve yorumlarını paylaşan Dr. Kluge, "Türkiye'de geçen hafta virüsün yayılmasında dramatik bir artış olmasından dolayı endişeliyiz" dedi.

İSTANBUL'A DİKKAT ÇEKİLDİ


Kluge açıklamalarında, "Vakaların yüzde 60'ı İstanbul'dan raporlandı" ifadelerini kullandı.

İSPANYA VE İTALYA AÇIKLAMASI


İspanya ve İtalya hakkında açıklamalarda bulunan Dr. Kluge, "Her iki ülkede de günlük ölüm sayısı azalarak eşitleniyor. Almanya'da da geniş kapsamlı kamu sağlığı önlemleri alındıktan 10 gün sonra düşüş yaşandı" dedi.Dr. Kluge, Avusturya, Hollanda ve İsviçre'de de iyi bir ilerlemenin gözlendiğini dile getirdi.

"VİRÜS HATAYA YA DA RAHATLIĞA ALAN BIRAKMIYOR"


İnternet üzerinden düzenlenen basın toplantısına katılan Dr. Kluge, "Bizim bu maratonda çok yolumuz var ve virüsle mücadelede yaptığımız atılım ve ilerlemeler aşırı derecede kırılgan. Bizim bu işte bir sona geldiğimiz ve sürecin bittiğini düşünmek çok tehlikeli bir şey. Bu virüs bir hataya ya da rahatlığa alan bırakmıyor. Stratejimizi değiştirmek, sokağa çıkma yasak ve kısıtlamalarını gevşetmek ya da fiziksel olarak uzak durma önlemlerini bırakmadan önce çok dikkatlice düşünülmeli" dedi.

08 Nis 2020 - 14:21 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli TV Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli TV hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli TV editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli TV değil haberi geçen ajanstır.