Derince’nin İlk Gençlik Merkezinin Temeli Atıldı

Derince Belediyesi, ilçenin ilk gençlik merkezi olacak Dumlupınar Gençlik ve Spor Merkezi'nin temelini kent protokolünün katılımıyla gerçekleştirdi.

Derince’ye ilk gençlik ve spor merkezinin temeli atıldı. Derince Belediye başkanı Zeki Aygün’ün seçim beyannamesindeki projelerden biri olan merkez, önümüzdeki sene Mayıs ayından tamamlanacak

Yaklaşık 3 Milyon TL’ye yapılacak Dumlupınar Gençlik ve Spor Merkezi’nin temel atma törenine AK Parti Milletvekili Mehmet Akif Yılmaz, Önceki Dönem Başbakan Yardımcısı ve Milletvekili Fikri Işık, AK Parti İl Başkanı Mehmet Ellibeş, Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın, Derince Belediye Başkanı Zeki Aygün, AK Parti Derince İlçe Başkanı Selçuk Çakıroğlu, MHP İlçe Başkanı Zeki Omurca, Dilovası Belediye Başkanı Hamza Şayir ve vatandaşlar katıldı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından başlayan programda temel atma töreni öncesi kurban kesildi.

‘SOKAKTA ÇAMURDA OYNAMASINLAR’
Programda ilk söz alan Derince Belediye Başkanı Zeki Aygün, “30 dönüm arazi üzerinde gençlere armağan olsun diye bir proje yapıyoruz çünkü gençler bizim geleceğimiz. Gençleri ne kadar iyi şartlar içinde yetiştirerek geleceğimiz o kadar garanti altına almış oluruz. Derince’nin imkanları ile yapmamız mümkün değildir o yüzden hükümetimizden aldığımız destek aldık. İkinci Fatih Sultan Mehmet Mahallelerinde yapacağız. Top sahası voleybol, basketbol, teniz gibi sporlar yapılabilecek. Diğer binada internete girebilecek, çay içecek pingpong oynayacak. Yoruldukları zaman kütüphaneye gidip ders çalışabilecek. Gençlerimize hakim olmak çocukların yolda, sokakta çamurda oynamaması için bu güzel mekanı onlara hediye ediyoruz” dedi.

‘DERİNCE’YE YAPILANLAR KEYİF VERİYOR’
Aygün’ün ardından söz alan AK Parti İl Başkanı Mehmet Ellibeş, “Belediye başkanlarımız samimiyetle projelerini yapıyorlar. Halkımız da başkanların 5 yıl sonra karnelerine bakıp onları değerlendirecekler. İnşallah gençlerimiz bu tesislerden faydalanır ve geleceğe umutla bakar. Bu proje önümüzdeki yıl Mayıs ayında tammalanacak” dedi. Ellibeş’in ardından konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükkaın, “Kendisine 41 kere maşallah diyorum. Derince’de hayata gözlerini açmış bir kardeşiniz olarak Derince’de yapılan her şey benim için ayrı bir keyif meselesi oluyor. Çocukluğumuz buralarda geçti. Buraları avucumuzun içi gibi biliyoruz. Bu projeye katkı sunan belediye başkanımıza, milletvekilimize teşekkür ediyorum” dedi.

YERELDE DE GENELDE DE KESİNTİSİZ HİZMET
AK Parti Milletvekili Mehmet Akif Yılmaz, “Bugün mutlu bir gün. Siyasetimin insanlığa halkına amaç edinmiş en mutlu anı kurdele kestiği, temel attığı andır. Halkımız bu şehrin bu ilçenin emanetini Zeki Aygün’e teslim etti. ‘Biz laf değil icraat, biz polemik değil hizmet istiyoruz’ diyen halkımıza 18 yıldır yerelde ve geneldeki hizmetleriyle toplumun tüm kesimlerine dil din ırk ayrımı gözetmeksizin hizmet ediyoruz. Durmadan aksamadan devam etmesini istediniz. Aradan bir yıl geçmeden verdiğimiz sözlerin ve projelerin temellerini bir bir atmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Siyasetçi sözünü yerine getirdi mi halkın arasında başı dik, alnı ak, gönül huzuru içinde dolaşabilir” dedi.

‘ARTIK YEŞİL ŞEHİRİZ’
Sözlerini sürdüren Yılmaz, “İnşallah daha birçok proje peşinden gelecek. Sanayi kenti olan bu kente kazandırdığımız en güzel şey değerli bakanımız döneminde tüm ilçelerde binlerce dönüm alanın halkın hizmetine sunulmasıdır” dedi. Yılmaz’dan sonra kürsüye gelen Milletvekili Fikri Işık, “Sadece Türkiye’nin değil dünyanın en güzel şehirlerinden birinde yaşıyoruz. Kocaeli’de yaşamak bir ayrıcalık. Son 15 yılda Kocaeli’ye yapılan hizmetlerden sonra daha da güzel burada yaşamak. Bir dönem sanayinin kirliliğine ve zorluğuna teslim olmuştu ama AK Parti sayesinde inanılmaz bir çalışma başladı. Bugün itibariyle Kocaeli gri değil yeşil şehri oldu” diye konuştu.

‘ÖNLEYİCİ SAĞLIK HİZMETİ’
Milletvekili Işık sözlerini şöyle sürdürdü: “Aslında biz spor değil sağlık tesisi yapıyoruz buraya. En iyi sağlık tesisi hastane değil spor tesisidir. Çünkü spor alanları önleyici sağlık hizmetidir. Gençlerimiz kötü alışkanlıklar yerine bedeni ve ruhunu terbiye ettiği buradaki alanlardan faydalanacaklar ve fevkalade sağlıklın bir gençlik oluşacak. Zeki Başkanımız göreve başlar başlamaz adım attı. Esas olan halkın gönlünü kazanmaktır. Zeki Bey halkın gönlünü kazanacak işleri yapıyor. El birliği, gönül birliği ile birbirimize moral vererek hizmet edeceğiz. Siyaset gelip geçici kalıcı olan gönül kazanmaktır. Derincelilerden bir söz almamı lazım. Bizim grevimiz bunları yapmak sizinki ise buraları kullanmak.” Ardından İlçe Müftüsü Mecit Amil dua etti. Akabinde kurban kesilerek gençlik merkezinin temeli atıldı.

30 BİN MERTREKARE
Dumlupınar Mahallesi’nde temeli atılan ilk gençlik merkezi, 30 bin metrekare alan üzerine yapılacak. Dumlupınar Mahallesi’ndeki proje alanında kütüphane, derslikler, özel ders çalışma odaları, bilgisayar odasının bulunduğu 2 katlı gençlik merkezi, açık futbol, basketbol ve tenis sahaları, yürüyüş ve bisiklet yolları, fitness grubu, çocuklar için yaş gruplarına göre oyun alanları ve kaykay pisti yer alacak. Merkeze gelecek olan çocuklar ve gençler, burada spordan eğitime kadar diledikleri tüm hizmetlere ulaşabilecek. n

26 Kas 2019 - 12:31 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli TV Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli TV hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli TV editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli TV değil haberi geçen ajanstır.