Derince’de Kendimi Evimde Gibi Hissediyorum

Derince MHP İlçe Teşkilatı’nı ziyaret eden Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Doç. Dr. Tahir Büyükakın, “Ne zaman Derince’ye gelsem kendimi evime gelmiş gibi hissediyorum” dedi.

Seçim çalışmaları kapsamında Derince’ye bir dizi ziyaretlerde bulunan AK Parti Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Doç. Dr. Tahir Büyükakın, Derince MHP İlçe Teşkilatı’nı ziyaret etti. AK Parti Derince Belediye Başkan Adayı Zeki Aygün ve AK Parti Derince İlçe Başkanı Selçuk Çakıroğlu’nun da katıldığı ziyaret programında Büyükakın’ı MHP İlçe Başkan Zeki Omurca karşıladı. Cumhur İttifakı Derince meclis adaylarının da katıldığı toplantı, samimi bir ortamda geçti. Ziyarette Derince’de doğduğunu ve çocukluğunun Derince’de geçtiğini hatırlatan Büyükakın “Ne zaman Derince’ye gelsem kendimi evime gelmiş gibi hissediyorum. Aranızdan birçok kişiyi çocukluğumdan beri tanıdığım kişiler. Derince’de Zeki Abi ile beraber çalışmak bizim için mutluluk verici. İnsanın kendi doğup büyüdüğü şehirde belediyecilik yapmanın keyfi anlatılamaz. İnsanlar ‘Allah razı olsun’ dediğinde başka bir tat alıyoruz” dedi.

VATANDAŞA SORMADAN İŞ YAPMAYACAĞIZ
Derince Belediyesi ile ilgili beyannamede iki önemli konuya değindiğini söyleyen Büyükakın “Bunlardan biri, stadın yıkıldığı yerde bir millet bahçesi yapılması ve askeriyeden alınan araziyle ne yapılacağıyla ilgiliydi. TOKİ toplu konut yapmak için Askeriyeden almıştı, biz Büyükşehir olarak orayı aldık. 150 dönümlük alanın 40 dönümünü ağız ve diş sağlığı hastanesi yapmak üzere Sağlık Bakanlığı’na verdik, geriye kalan 110 dönümde hem kamu binaları hem de başka hizmet birimleri yapılabilir. Bunları konuşacağız. Vatandaşa sormadan iş yapmayacağız. Belediye binası burada uygun bir yerde değil, o tarafta kamusal hizmetlere ayrılacak bir alanın oluşması mümkün. Ayrıca park ve meydan için dizayn edilmesi mümkün. Bunu bir daha tasarlayıp kamuoyunun onayına sunacağız” dedi.

DERİNCE’YE YAPILACAK YENİ KAVŞAKLAR
Körfez’den başlayıp Kartepe’ye kadar gidecek metro hattının Kocaeli’nin en önemli işlerinden biri olduğunu da belirten Büyükakın “Bu proje aynı zamanda Derince’ye de büyük katkı sağlayacak. D-100 üzerinde 21 kavşak, TEM’in etrafında 25 kavşak yapacağız demiştik. 60 evlerin orda bir sıkıntı olduğunu biliyoruz, orada bir çalışma yapılması lazım. Aynı şey kaşığın olduğu yerde de var. Liman bağlantısı da yapacağız. Bunlar hayal değil, projeleri yapılmış, onayları alınmış işler. Derince’ye bu kavşakları kazandıracağız. Kopyala yapıştır projeler yerine, insanların orijinal fikirleriyle üretilmiş işler yapacağız” diye konuştu.

GÖNÜLLERDEN GELEN SESİ DİNLEYECEĞİZ
AK Parti Belediye Başkan Adayı Zeki Aygün ise “Sahada ayak basmayacağımız yer kalmayacak. İnsanlara birebir dokunduğumuz zaman çözemeyeceğimiz iş yoktur. Gönüllerden gelen sesi dinleyeceğiz. Esnafın, halkın sesini dinleyerek projeler üretiyoruz” diye konuştu.

DERİNCE’NİN İKİ EVLADI
MHP İlçe Başkanı Zeki Omurca önümüzdeki seçimlerde Cumhur İttifakı olarak olumlu sonuçlar alacaklarına inandıklarını belirtti. AK Parti İlçe Başkanı Çakıroğlu ise Derince’de doğup büyüyen iki adayı da Cumhur İttifakıyla destekleyeceklerini belirterek “Meclis adayları için de tek liste yaptık, listeleri birleştirdik, tüm oyları Cumhur İttifakı için birleştireceğiz” dedi.

22 Şub 2019 - 15:03 - Siyaset


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli TV Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli TV hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli TV editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli TV değil haberi geçen ajanstır.