DEHŞET ANINI ANLATTI!

'Bir anda başını yerde yuvarlanırken gördük' Adapazarı’nda go-kart pistindeki kazada kafası koparak can veren üniversite öğrencisi 24 yaşındaki Tuğba...

'Bir anda başını yerde yuvarlanırken gördük'

Adapazarı’nda go-kart pistindeki kazada kafası koparak can veren üniversite öğrencisi 24 yaşındaki Tuğba Erdoğan’ın sözlüsü Muhammet Enes Özkan ve arkadaşları, “Her şey bir anda oldu. Donduk kaldık” dedi.

Türkiye önceki gün inanılmaz bir kazayla sarsıldı. Adapazarı’nda bir alışveriş merkezinin otoparkındaki Go-Kart pistinde meydana gelen kazada üniversite öğrencisi Tuğba Erdoğan, atkısı motora dolanınca feci şekilde can verdi. Arkadaşları ne olduğunu anlamadan Tuğba Erdoğan’ın kopan kafası, piste fırladı. Üniversiteli Tuğba, hızla emniyet bariyerine çarparak duran go-kartta can verdi. Neşe içinde geldikleri pistte arkadaşları Tuğba’yı feci kazada kaybeden arkadaşları sinir krizleri geçirdi. Tuğba Erdoğan’ın cesedi, savcının incelemesinin ardından otopsi için İstanbul Adli Tıp Kurumu’na gönderildi.

Sözlüsü ifade verdi
Sakarya Emniyet Müdürlüğü ekipleri pistte inceleme yaptı. Yerde bulunan kanlı kaşkoldaki düğüm ve kandan ilk tespitlere göre, kaşkolunun go-kart motoruna dolanarak Tuğba’nın başının kopmasına neden olduğu değerlendirmesi yapıldı, ancak emniyet kemerinin yanlış bağlanmasının sorun olabileceği ihtimali de dikkate alındı. Poliste ifade veren genç kızın sözlüsü Muhammet Enes Özkan, “Piste go-kartla tur atıyordu. Ne olduğunu anlayamadık. Her şey bir anda oldu” dedi. Diğer arkadaşları da “Her şey bir anda oldu, başını yerde yuvarlanırken gördük. Hepimiz donduk kaldık” dedi.

İşletmeci serbest
Tuğba Erdoğan’ın ölümüne ilişkin soruşturma kapsamında, gözaltına alınan go-kart pistinin işletmecisi Ömer Malkoç, Emniyet Müdürlüğü’ndeki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Sakarya 3. Sulh Ceza Mahkemesi’nce ’taksirle ölüme sebebiyet vermek’ suçlamasıyla hakim önüne çıkan Malkoç, adli kontrol kararı alınarak, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Ömer Malkoç, pazartesi, çarşamba ve cuma günleri karakola giderek imza atacak. Ömer Malkoç, Adliye çıkışında gazetecilerin olayla ilgili olarak sorularını cevapsız bırakılırken, fotoğraf ve görüntü alınmasına da tepki gösterdi.

Pist kapatıldı
Adapazarı Belediyesi’nden 2012 Haziran’da ruhsat alındıktan sonra faaliyete geçen go-kart pisti, dün açılmadı. Yüzlerce Adapazarlı da sabah saatlerinden itibaren bölgeye gelerek korkunç kazanın meydana geldiği pisti merakla inceledi. Pistte kazanın izleri hala dururken, tesiste asılı bulunan güvenlik uyarılarının yer aldığı tabeladaki ’Kask ve emniyet kemeri takın’ uyarısı dikkatlerden kaçmadı.

Go-kart yedieminde
Tuğba’nın içinde can verdiği go-kart ise Cumhuriyet Savcısı’nın talimatı üzerine yediemine teslim edildi. Soruşturma kapsamında yapılacak inceleme sonrasında aracın tesis işletmecisine geri teslim edileceği belirtildi.

Babanın ikinci evlat acısı
24 yaşındaki Tuğba Erdoğan’ın cenazesini almak için Kütahya’da yaşayan emekli baba Süleyman Erdoğan ve 11 yaşındaki oğlu Murat ile akrabaları geldi. Acılı babanın sözleri Erdoğan ailesinin yaşadığı dramı gözler önüne serdi: “3 kız bir erkek çocuğu babasıydım. 1995 yılında 9 yaşındaki kızım Merve lösemi hastalığından hayatını kaybetti. Merve öldüğünde Tuğba 6 yaşındaydı. Kamu davası zaten açıldı. Ben de ifademi verdim ve şikayetçi oldum. Bu işin peşini bırakmam.”

Yeşil kaşkola polis el koydu
Tuğba Erdoğan’ın, olaydan yarım saat önce bir kafeteryadaki görüntüleri ortaya çıktı. Güvenlik kamerası görüntülerinde, Tuğba Erdoğan, sözlüsü Muhammet Enes Özkan, onun kardeşi Ahmet Özkan ve kız arkadaşı Seba G. ile birlikte yemek yiyor. Bir süre sonra kalkıp ortak olarak hesabı ödeyen Tuğba ve yanındakiler, neşe içinde kafeden çıkıyor. Ölümüne neden olan yeşil kaşkol da boynunda. Polis, yeşil kaşkola el koydu.

09 Şub 2013 - 08:07 - Diğer


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli TV Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli TV hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli TV editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli TV değil haberi geçen ajanstır.