Çıkmaz Sokak Çocukları Yılın En İyi Oyunu Seçildi

Tiyatro Gazetesi’nin bu yıl ilk defa düzenlediği Birinci Anadolu Tiyatro Ödülleri sahiplerini buldu. Ülke genelinde yıl boyunca sergilenen tüm tiyatro...

Tiyatro Gazetesi’nin bu yıl ilk defa düzenlediği Birinci Anadolu Tiyatro Ödülleri sahiplerini buldu. Ülke genelinde yıl boyunca sergilenen tüm tiyatro oyunları seçici kurul tarafından incelenerek en etkili eserler değerlendirildi. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları, Çıkmaz Sokak Çocukları adlı tiyatro oyunu ile yılın en iyi prodüksiyonu ve yılın en iyi oyunu ödüllerine layık görüldü.
4 ÖDÜL
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları’nın yedi ödüle layık görüldüğü Direkler Arası Seyirci Tiyatro Ödülleri, ödül töreni 16 Kasım pazar günü Bakırköy Yunus Emre Kültür Merkezi’nde düzenlenen törenle gerçekleştirildi. En iyi oyun kategorisinde “Çıkmaz Sokak Çocukları” oyunu, en iyi yönetmen kategorisinde Çıkmaz Sokak Çocukları ile Mehmet Çevik, en iyi erkek oyuncu kategorisinde Çıkmaz Sokak Çocukları oyunu ile Levent Muratoğlu, en iyi kadın oyuncu kategorisinde “Töre” oyunu ile Eylem Tanrıver Varlı, genç yetenek kategorisinde “Töre” oyunu ile Çağla Buldak, en iyi proje kategorisinde “Şehir Tiyatroları Tır Tiyatrosu, en iyi ışık tasarımı kategorisinde “Çıkmaz Sokak Çocukları” oyunu ile Cafer Yiğiter ödüle layık görüldü. "Çıkmaz Sokak Çocukları" adlı oyun yılın en iyi prodüksiyonu olarak değerlendirildi. Kocaeli Şehir Tiyatroları ödülünü 1 Aralık’ta İstanbul Su Gösterileri Sanatları Sahnesi’nde yapılacak törenle alacak.

En iyi Prodüksiyon
Çıkmaz Sokak Çocukları, Kocaeli Büyükşehir Belediye Tiyatroları
Müzikal Prodüksiyon: Tersine Dünya, Oyun İstasyonu
En İyi Yönetmen
Mehmet Çevik, Çıkmaz Sokak Çocukları, Kocaeli B. Belediye Tiyatroları
Performans Ödülleri
Erkek Oyuncu: Levent Muratoğlu, Çıkmaz Sokak Çocukları, Kocaeli BBT
Kadın Oyuncu: Eylem Tanrıver Varlı, Töre, Kocaeli Büyükşehir Belediye Tiyatroları
En İyi Tasarım Ödülü
En İyi Işık: Cafer Yiğiter, Çıkmaz Sokak Çocukları, Kocaeli Büyükşehir Belediye Tiyatroları
En İyi Genç Yetenek Ödülü (Kocaeli) Çağla Buldak, Töre, Kocaeli Büyükşehir Belediye Tiyatroları

17 Kas 2014 - 15:04 - Diğer


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli TV Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli TV hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli TV editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli TV değil haberi geçen ajanstır.