ÇELİK'TEN ÖNEMLİ AÇIKLAMALAR

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Habertük'te yayınlana Söz Sende programında asgari ücret, emeklilikte yaşa takılanlar, belediyelerde sö...

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Habertük'te yayınlana Söz Sende programında asgari ücret, emeklilikte yaşa takılanlar, belediyelerde sözleşmeli çalışanlar gibi binlerce insanın merak ettiği konularda çok önemli açıklamalar yaptı.
Asgari ücretle ilgili eleştirileri yanıtlayan Çelik "Netice itibariyle peynirin kilosunun fiyatı bellidir, ekmeğin fiyatı bellidir. Asgari ücretle geçinirsiniz" dedi.
"ASGARİ ÜCRETLE GEÇİNİLİR"
Balçiçek İlter'in birçok izleyiciden gelen asgari ücretle ilgili eleştirileri belirtmesi üzerine Çelik şöyle cevap verdi: Asgari ücretle geçinilmez diye bir şey yok. Geçinirsiniz. Ona mahkumsanız 800 TL de büyük bir paradır. Netice itibariyle peynirin kilosunun fiyatı bellidir, ekmeğin fiyatı bellidir. Bir geçimdir sürdürebilirsiniz. Bizim meselemiz bu değil. Bunu istismar etmemek lazım. Asgari ücret bir taban fiyattır. Biz diyoruz ki işverene bundan aşağı ücret talep edemezsin. Asgari ücret, sosyal devletin koruma aracıdır. Bunu kaldırırsanız 400 TL ücret teklif eden de olabilir.


EMEKLİLİK YAŞI TARTIŞMASI
Emeklilikte yaşa takılanlar konusundaki soruları da cevaplayan Faruk Çelik şöyle konuştu: 2000'den sonra işe başlayanlar 60 yaşında emekli olacaklar. Ancak 1999'da çıkan yasa gereği emeklilik yaşı kademelendirildi ve 2028 yılına kadar 60 yaş emekliliği olmayacak. Dolayısı ile şu anda emeklilik yaşımız azami 49. İnsanımız 49 yaşında emekli oluyor, hatta 44-45 yaşında emekli olanlar var.

06 Mar 2013 - 09:27 - Diğer


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli TV Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli TV hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli TV editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli TV değil haberi geçen ajanstır.