Çayırova Kültür ve Sanatı Canlı Tutuyor

Çayırova Belediyesi kültür sanat etkinlikleri kapsamında gerçekleştirdiği; sinema, çocuk ve yetişkin tiyatrosu, seminer ve konferanslarla Çayırovalıları buluşturarak, ilçenin kültür sanat hayatını canlı tutmaya devam ediyor.

Bu etkinlikler kapsamında yeni bir yetişkin tiyatrosunu ilçe halkının beğenisine sunan Çayırova Belediyesi, bölgemizde ilk defa sahnelenen “Davetsiz Misafirler” isimli tiyatroya ev sahipliği yaptı.

Çayırova’lılar “Davetsiz Misafirler”iÇok Sevdi

Volkan Taha Şeker’in Yazarlığını ve Ece Şeker’in Yönetmenliğini yaptığı tiyatroda asırlardan bu yana gelen Anadolu-Türk kültürünün önemi ve aile yapısının kutsallığı da gözler önüne serilerek sahnelendi. Oyunda Neriman Hanım, seneler önce eşini kaybetmiş bir annedir. İki göz odalı evinde kızını iyi ve eğitimli bir evlat olarak yetiştirir. Ancak kızı Bekir Kaftan, ilerlemiş yaşına rağmen eve gelen taliplerine türlü oyunlar oynayıp onları kaçırarak evlenmeyi reddetmektedir. Anne kızın "mürüvvet görme" üzerine yaşadıkları bu çekişmeli hikayeyi kimi zaman duygulu kimi zamanda kahkahalar eşliğinde anlatıldı.

24 Ara 2018 - 14:59 - Kültür & Sanat


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli TV Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli TV hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli TV editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli TV değil haberi geçen ajanstır.