Çayırova’da Vatandaşa Türkü Ziyafeti

Çayırova Belediyesi Türk Halk Müziği Topluluğu vatandaşlara Türkü ziyafeti yaşattı.

Unutulmaya yüz tutmuş türküleri yaşatmak, Çayırova’daki yetenekli sesleri keşfetmek ve ilçenin kültür ve sanat hayatına canlılık kazandırmak için Çayırova Belediyesi bünyesinde kurulan Türk Halk Müziği Topluluğu, ilk konserini Prof. Dr. Necmettin Erbakan Kültür Merkezi’nde verdi. Eylül ayında Şef Ünal Dursun’un yönetiminde eğitime başlayan ve üç aylık yoğun bir çalışmanın ardından yetenekli seslerden kurulan Türk Halk Müziği Topluluğu konserine Çayırovalılar büyük ilgi gösterdi. Kültür Merkezi konferans salonunu dolduran vatandaşlar örfümüzü ve kültürümüzü anlatan türküleri büyük bir keyifle dinledi. Şef Ünal Dursun’un yönetiminde ilk kez sahne alan, sesleri ile dinleyicilerden tam not alan konserde görme engelli Suriye’li iki kardeşin söylediği türkü duygusal anlar yaşattı. Önce hikâyelerinin anlatılıp sonra yetenekli seslerin koro ve solo yorumladığı türü konserini Çayırova Belediye Başkan Yardımcısı Sadettin Arıkboğa ile Kenan Tuzcu, Özel Kalem Müdürü Aydın Turan, belediye meclis üyeleri ile her yaş grubundan vatandaşlar ilgiyle dinledi. Çayırovalıların büyük beğenisini kazanan Türk Halk Müziği Topluluğu önümüzdeki süreçte ara ara konser vermeye devam edecek.

02 Ara 2019 - 10:51 - Kültür & Sanat


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli TV Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli TV hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli TV editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli TV değil haberi geçen ajanstır.