Benzine Ve Motorine Zam Yapıldı

Benzin ve motorin fiyatlarına dün zam geldi. Gece yarısından ibaren benzinde 35 motorinde, 12 kuruş artış gerçekleşti.

EPGİS’ten yapılan dün yapılan açıklamada, “Akaryakıt ürünlerinde fiyat artışı 18/09/2019 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere benzinde 35, Motorinde 12 Krş/Lt pompa fiyatlarına yansıyacak şekilde artış olmuştur” denildi.

İŞTE ZAM SONRASI 3 BÜYÜK İLDE AKARYAKIT FİYATLARI

Yeni zamlı fiyatlara göre benzin fiyatına gelen 35 kuruş zam ile birlikte İstanbul’da benzinin litre fiyatı 6.76 TL’den 7.11 TL’ye, Ankara’da ise 6.85 TL’den 7.20 TL’ye , İzmir’de ise 6.83 TL’den 7.18 TL’ye çıktı. Motorin fiyatına gelen 12 kuruşluk zam sonrası ise, İstanbul’da motorinin litre fiyatı 6.51 TL’ye, Ankara’da 6.57 TL’ye, İzmir’de ise 6.58 TL’ye çıktı.

NE ZAMAN DEVREYE ALINACAK?

Böylece benzin ve motorinde belirli bir seviyenin ardından fiyat artışlarının bütçeden karşılandığı eşel mobil yeniden devreye girmiş oldu. Otogazda ise eşel mobilin tekrar devreye alınması için daha pompa satış rakamlarına yansıması gereken tahmini artış 45 kuruş/litre seviyesinde bulunuyor. Eşel mobil sistemi, ÖTV’nin azaltılması yoluyla gerçekleştirildiğinden bütçede ilgili gelir kaleminde düşüşe neden oluyor. Ayrıca akaryakıt fiyatlarındaki değişiklikler de enflasyonu doğrudan etkiliyor.

19 Eyl 2019 - 13:20 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli TV Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli TV hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli TV editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli TV değil haberi geçen ajanstır.