Belediyelerde Yeni Dönem Başlıyor

AKP Yerel Yönetimler Başkanlığı’nda hazırlığı devam eden “yerel yönetimler yasası”nın detayları netleşiyor. Buna göre başkan ve meclis üyeleri tek şirketten maaş alacak

AKP Yerel Yönetimler Başkanlığı’nda hazırlığı devam eden “yerel yönetimler yasası”nın detayları netleşiyor. Belediye başkanı ve meclis üyelerinin iştiraklerde görev almasına sınırlama gelecek. Başkan ve meclis üyeleri tek belediye şirketinde görev alabilecek. Birden çok görev halinde de tek şirketten maaş alınacak. Taslakta belediye başkanlarının birinci derece akrabalarının işe alınmasını engellenmesi de öngörülüyor. AKP Yerel Yönetimler Başkanlığı’nca hazırlıkları devam eden “Yerel Yönetimler Yasası” düzenlemesinin detayları netleşiyor. Belediye başkanı ve meclis üyelerinin dikkat etmesi gereken hususlar etik başlığı altında yer alacak.

Taslağa göre; belediye başkanları ve meclis üyelerinin birden çok belediye şirketinin yönetiminde yer alması ve bu şirketlerin her birinden ayrı maaş almasının önüne geçilecek. Birden fazla şirkette görev alınması durumda sadece tek kurumdan maaş ödenecek. Taslakta belediye başkanlarının birinci derece akrabalarının işe alınmasının engellenmesi konusunda da çalışmalar yer alıyor.

27 Eki 2019 - 11:39 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli TV Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli TV hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli TV editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli TV değil haberi geçen ajanstır.