Başkan Büyükgöz, Şehrin Mimarlarıyla Buluştu

TMMOB üyesi mimar ve mühendislerle GTO ev sahipliğinde düzenlenen toplantıda bir araya gelen Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz, “Kentimize hizmet ederken sizlerle birlikte atacağımız her adımda; mevzuat anlamında, hak, hukuk adalet anlamında ne gerekiyorsa yapacağımızdan hiç şüpheniz olmasın” dedi

Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz, TMMOB üyesi mimar ve mühendislerle düzenlenen toplantıda bir araya geldi. Gebze Ticaret Odası toplantı salonunda düzenlenen toplantıya Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz’ün yanı sıra Gebze Ticaret Odası Başkanı Nail Çiler, belediye başkan yardımcısı Yusuf Burkut, İnşaat Mühendisleri Odası Gebze Temsilcisi Ahmet Kadı, meslek odaları başkanları ve temsilcileri, belediyenin ilgili teknik müdürleri, mimar ve mühendisler katıldı.

İYİYİ BİRLİKTE YAPACAĞIZ

Toplantının açılışında kısa bir selamlama konuşması yapan İnşaat Mühendisleri Odası Gebze Temsilcisi Ahmet Kadı, “Yerel yönetimlerde yapılan seçimlerin ardından başlayan yeni dönemde mesleğimizde karşılaştığımız sorunları ve Gebze’mizin sorunlarını sizlerle birlikte tespit edip birlikte çözmek istiyoruz. Güzel ve iyiyi yaparsak yine birlikte yapacağız. TMMOB bileşenleri olarak açık yüreklilikle belirtmek isterim ki; üzerimize düşen ne varsa taşın altına elimizi değil gövdemizi koymaya hazırız” ifadelerini kullandı.

ÇİLER: ÇÖZÜMÜN PARÇASI OLACAĞIZ

Kadı’nın ardından kürsüye gelen Gebze Ticaret Odası Başkanı Nail Çiler, “Sayın başkanımız başta olmak üzere, sizlerin iştirakiyle düzenlenen toplantıya ev sahipliği yapmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Biz sorunun değil çözümün biz parçası olmak zorundayız. Bu kenti marka yapmak istiyorsak hep birlikte çalışmalıyız. 72 ilden fazla veren bir ilçeyiz. İhracat rakamlarını baktığımız zaman Türkiye'de İstanbul’dan sonra ikinci sıradayız. Bu tür toplantılar sonunda illaki güzel sonuçlar alınır. Ben bir kez daha hepinize katılımlarınızdan ötürü teşekkür ediyorum. Özellikle Belediye Başkanımız bizleri kırmadı katıldı. Bu da şu anlama geliyor; Başkanımız bu kentin sorunlarıyla bizlerden daha çok ilgilenecek” ifadelerini kullandı.

NOTU KENTİN İNSANLARI VERECEK

GTO Başkanı Nail Çiler’in selamlama konuşmasının ardından kürsüye gelen Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz, “Kentin sorunlarına dair ortak akıl ve paylaşım başlatalım istedik. Bu kapsamda muhtarlarımızla başlattığımız toplantıların ikincisinde siz değerli mimar ve mühendis kardeşlerimizle bir aradayız. Konuk severliği için GTO Başkanı Sayın Çiler ve yönetimine şükranlarımı sunuyorum. Kentin dinamiği olan her kesimin fikrini ve sözünü değerlendireceğiz. Bizim anlayışımıza ve felsefemize göre, bir binada bir evde mimariyi değerlendirecek olan o evi kullanacak olan ev halkı hane bireyleridir. Kentlerde de bu böyledir. Yapılacak hizmetlere, projelere notu verecek olan da bu kentin insanlarıdır.

İNSANIMIZIN RUHUNA UYGUN OLMALI

Kentimizi insanımızın ruhuyla, o ruha uygun çalışmalarla buluşturmak zorundayız. Kente dair herkesin söz hakkı vardır. Bu paydaşların başında TMMOB bileşeni siz değerli mimar mühendis kardeşlerimiz gelmektedir. Kentimize hizmet ederken, şehrimizi geleceğe hazırlarken atacağımız her adımda; mevzuat anlamında, hak, hukuk adalet anlamında ne gerekiyorsa yapacağımızdan hiç şüpheniz olmasın. Kadim bir gelenek ve medeniyete sahip şehirlerde eşraf olur. Hızla gelişen, gelişmekte olan şehirlerde esnaf olgusu vardır.

GEBZE’DE EŞRAF YAPISI TESİS EDİLMELİ

Biz istiyoruz ki; sizlerin de desteği ve katılımıyla Gebze’mizde de hızla, esnaf yapısını kadim şehirlerdeki gibi eşraf yapısını tesis edelim. Kentimizin tüm bileşenleriyle akıl, fikir, eylem ve hizmet birliği yapma gayretinde olacağız. Kent bilinci, kent algısı ve kültürünün geliştiği, yerleştiği bir Gebze hayal ediyoruz. İnanıyorum ki bu hedefe hep birlikte yürüyeceğiz. Sizlere katılımlarınızdan ötürü teşekkür ederken toplantımızın hayırlara vesile olmasını dilerim” şeklinde konuştu. Selamlama konuşmaların ardından, sorun ve taleplerin dile getirildiği soru-cevap bölümüne geçildi.

20 Eyl 2019 - 17:27 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli TV Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli TV hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli TV editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli TV değil haberi geçen ajanstır.