Başkan Büyükgöz "İşin Özü Aşkla Çalışmak"

Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz, bir yılını değerlendirdi.

Gebze Belediyesi’nin 1.Yıl Değerlendirme Toplantısı, Osman Hamdi Bey Kültür Merkezi’nde gerçekleşti. Programda sosyal mesafe kurallarına dikkat edilirken, Büyükgöz, bir yıl boyunca gerçekleştirdikleri faaliyetleri anlattı.

Osman Hamdi Bey Kültür Merkezi’nde gerçekleşen 1. Yıl Değerlendirme Toplantısı’na katılım yoğun oldu. Programa ev sahibi Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz’ün yanı sıra AK Parti Kocaeli Milletvekilleri İlyas Şeker ve Cemil Yaman, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanvekili Yaşar Çakmak, Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık, Çayırova Belediye Başkanı Bünyamin Çiftçi, Dilovası Belediye Başkanı Hamza Şayir, Gebze Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muhammed Hasan Aslan, TÜBİTAK MARTEK Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Okur, Kocaeli Büyükşehir Belediye Gebze Bölge Koordinatörü İbrahim Pehlivan, AK Parti Gebze İlçe Başkanı İrfan Ayar, MHP Gebze İlçe Başkanı Serkan Kural, CHP İlçe Başkanı Gökhan Orhan, meclis üyeleri, muhtarlar, oda ve STK temsilcileri katılım gösterdi. Etkinlik ilk olarak sinevizyon gösterimiyle başladı.

Büyükgöz, yaptığı sunumda “Buraya gelerek bizi yalnız bırakmadığınız için hepinize çok teşekkür ediyorum. Toplantımızı salgın yüzünden ancak bugün yapabiliyoruz. Vatandaşlarımızın teveccühüyle belediye başkanı olarak seçildik. Hedefimizi gönül belediyeciliği olarak adlandırmıştık. İşin özünün aşkla çalışmak olduğunu bir kez daha müşaade ettik. Belediyecilik ne demektir diye sorsak, şehrin kaynaklarını yönetme sanatıdır. Bu kaynakların en önemlisi insan ve mali kaynaklardır. Mali kaynakları disiplin altına alarak işe başladık. Sıkı bir tasarruf programı uygulamaya başladık. Artık hizmetleri daha uygun şartlarda yapıyoruz. Bugün itibariyle kiracı sayımız 485’e çıktı. Kamyon garajını belediyemizin bünyesine aldık. Emekliliği dolmuş personellere hak ettikleri kıdem tazminatlarını vererek 50 personeli emekliye sevk ettik. Nihayetinde 173 personeli azaltmış olduk. Mesai düzenlemesi yaparak bu alanda yüzde 90 tasarruf sağladık. İlk yıl bütçemiz bu yıl 45 milyon artı verdi.

7 gün 24 saat prensibini belirleyen bir ekip oluşturduk. 40 tane mahallemiz var, nüfusumuz 400 bin. Türkiye imalat sanayisinin yüzde 30’u sınırlarımızda faaliyet gösteriyor. Gündüz nüfusunu da göz önüne alarak hizmet etmeliyiz. Gebze, Türkiye’nin bilişim üssü. Gebze’nin iyi yönetilmesi Kocaeli’nin ve Türkiye’nin hayati meselesidir. Taş üstüne taş koyana saygımız sonsuzdur. Gebze’nin iyiliği kimdeyse tek yürek olarak onlarla olacağız. Metroya, otobanlara, çöp depolama alanlarına, millet bahçelerine, fiziki olarak tüm iyileştirmelere Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve bakanlıklarla imza atıyoruz. Tüm kurum ve kuruluşlara Gebze’ye sundukları imkanlar için teşekkür ediyorum.

Gebze’de birçok tarihi eser var. Burası önemli bir turizm destinasyon noktası. Aşkla çalışarak çok işe imza attık. Geleceğin Gebze’sinin bizden çok fazla beklentisi var. Bir şehir plancısı olarak ihtiyaçlarımızı önceden görmeye ve programlar göstermeye önem gösterdik ve bu anlayışla yola devam edeceğiz. Halkımızı abad edeceğiz inşallah. Şehrimize hem estetik hem de fonksiyonel eserler kazandıracağız. Her gün biraz daha fazla çalışmalıyız. Aşkla koşmaya ahdettik ve yorgunluğu lugatımızdan çıkardık. Bir yılda Gebze’de neler oldu bunları paylaşmış olacağız. Yolumuz açık olsun, Allah yar ve yardımcımız olsun.

04 Tem 2020 - 09:52 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli TV Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli TV hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli TV editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli TV değil haberi geçen ajanstır.