Başkan Büyükakın O Saldırıya Tepki Gösterdi

Başkan Büyükakın, “Hayvanın yapmayacağı hatta bir hayvandan bile beklenmeyecek, hayvandan daha aşağı bir yaklaşım içinde kuduz köpekler gibi bütün kutsallarımıza saldırmaya başladılar” açıklamasını yaptı


Marmara Belediyeler Birliği ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç.Dr Tahir Büyükakın, Cumhuriyet Bayramı nedeniyle İzmit Yürüyüş Yolunda Vali Seddar Yavuz ile birlikte vatandaşlara bayrak dağıttı. Cumhuriyetin 97. Kuruluş yıldönümü nedeniyle tebriklerini bir kez daha yenileyen Başkan Büyükakın, Fransa’da yayınlanan karikatürlerde Peygamberimiz Hz. Muhammed’e yapılan saldırıları bir kez daha şiddetle kınadı. Başkan Büyükakın, “Hiçbir kutsala değer vermeyen, insanların kutsallarına saldırmayı özgürlük olarak göstermeye çalışan, özgürlük kisvesi altında bizim kutsallarımıza her türlü saldırıyı meşru gören bir eğilimi de üzülerek izlemekteyiz. Tabiri mi maruz görün ama adeta bir hayvanın yapmayacağı hatta bir hayvandan bile beklenmeyecek, hayvandan daha aşağı bir yaklaşım içinde kuduz köpekler gibi bütün kutsallarımıza saldırmaya başladılar” dedi.

“BU TEPKİLERİN DE YAYILARAK DEVAM ETMESİ LAZIM”

“Onları Allah'a havale ediyoruz ama sadece Allah'a havale etmek de kalmıyoruz” diyerek açıklamasını sürdüren Başkan Büyükakın, “En sert şekilde, devletimizin tüm yetkilileri başta Cumhurbaşkanımız ve Bakanlarımız olmak üzere tepkilerini gösterdiler. Tüm Türkiye'de tepkiler gösteriliyor. Bu tepkilerin de yayılarak devam etmesi lazım. Peygamber Efendimiz bizim Rehberimiz. Bizim kutsalımız. Ona yönelik tüm saldırıları dilimizle ve elimizle susturmazsak bizler onun yolundan giden insanlar olmaktan çıkarız. Ben bu edepsizliği, saygısızlığı, ahlaksızlığı ve terbiyesizliği şiddetle kınıyorum. Ve bunun bedelini bir şekilde ödeyeceklerini, ödeteceğimizi ve buna sessiz kalmayacağımızı, sessiz kalırsak da dilsiz şeytanlar olacağımızı bir kez daha ifade ediyorum” ifadelerini sarf etti.

“NEFRET SUÇU İŞLİYORLAR”

“Bunun özgürlükle yakından uzaktan hiçbir alakası yok. İnşallah bu hatalı yoldan geri dönerler” vurgusunu yapan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr Tahir Büyükakın, “İnşallah dünyada onların istedikleri şekilde kışkırtıcılık olmaz. Bir nefret suçu yaygınlaştırma politikası doğrultusunda böyle bir strateji ile adeta hareket ediyorlar. Nefret suçu işliyorlar. Bunun özgürlükle yakından uzaktan hiçbir alakası yok. Buna tüm dünya müslümanlarının ve gerçekten insani değerlere sahip çıkan tüm insanların tepki göstermesi gerektiğini bir kez daha ifade etmek istiyorum” diyerek açıklamasını tamamladı.

29 Eki 2020 - 09:21 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli TV Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli TV hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli TV editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli TV değil haberi geçen ajanstır.