Başkan Aygün’den Ahilik Haftası Ziyaretleri

Derince Belediye Başkanı Zeki Aygün, Ahilik Haftası dolayısıyla ilçedeki esnaflar İsmet Balaban ve Nihat Aktaş’ı iş yerlerinde ziyaret ederek Ahilik Haftalarını kutladı.

Kaybolmaya Yüz Tutmuş Meslekler

Osmanlı’nın cihan devleti haline gelmesindeki önemli teşkilatlarından birisi olan Ahilik, günümüzde Ahilik Haftası kapsamında kutlanıyor. Derince Belediye Başkanı Zeki Aygün de Ahilik Haftası kutlamaları kapsamında, kaybolmaya yüz tutmuş meslekleri uzun yıllardır başarıyla icra eden Derinceli esnafları ziyaret etti. Çınarlı Mahallesi’nde faaliyet gösteren yorgancı İsmet Balaban ve kalaycı Nihat Aktaş'ı iş yerlerinde ziyaret eden Başkan Aygün, tüm esnafların Ahilik Haftası’nı tebrik ettiğini ifade etti.

Balaban ve Aktaş’a Ziyaret

Ahilik kültürünün toplumumuzdaki önemine vurgu yapan Başkan Aygün, “Asırlar öncesinden günümüze uzanan ahilik geleneği, bizlere aynı zamanda dürüstlük, ahlak ve yardımseverliği de yansıtıyor. Biz de bu hafta vasıtasıyla ilçemizde uzun yıllardır mesleklerini başarıyla icra eden esnaflarımız İsmet Balaban ve Nihat Aktaş'ı ziyaret ettik. Rabbim, tüm esnaflarımıza hayırlı ve bol kazançlar nasip etsin inşallah” dedi. Esnaflar İsmet Balaban ve Nihat Aktaş da ziyaretten duydukları memnuniyeti ifade ederek Başkan Aygün’e 150 yıllık tarihi olan bir eseri hediye etti.

20 Eyl 2019 - 13:12 - Siyaset


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli TV Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli TV hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli TV editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli TV değil haberi geçen ajanstır.