Başiskele'de Çocukların Tiyatro Keyfi

Başiskele Belediyesi, "Şubat Ayı Kültür Sanat Etkinlikleri" kapsamında çocukları unutmadı. Minik Sincaplar adlı çocuk tiyatro gösterisiyle yüzlerce Başiskele'de okuyan minik öğrenciler keyifli vakitler geçirdi.

Başiskele Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından Şubat ayında hazırlanan kültür ve sanat etkinliklerinden 7'den 77'ye herkes faydalandı. Siyasetten sağlığa, tasavvufi sohbetlerden çocuk tiyatrolarına kadar birçok etkinliği ücretsiz olarak Başiskeleliler ile buluşturan Başiskele Belediyesi, vatandaşların bilinçlendirilmesi ve kişilerde farkındalık oluşturmak için sosyal ve kültürel faaliyetlerini arttırarak sürdürüyor.

Başiskele Belediye Başkanı M. Yasin Özlü'nün talimatıyla ilçede kültür ve sanat etkinliklerine ağırlık veren Başiskele Belediyesi, Şubat ayının son etkinliğinde Minik Sincaplar adlı çocuk tiyatrosu Yeniköy Kültür Merkezi Ahmet Özel Çok Amaçlı Salon'da gerçekleşti. Başiskele'de eğitim gören ilkokul ve ortaokul öğrencilerinin yoğun ilgi gösterdiği tiyatro gösterisi, aşırı ilgiden dolayı iki seans halinde minik öğrencilerle buluştu. Çocukların büyük beğeniyle seyrettiği çocuk müzikalinde, oyununun karakteri Alıngan Sincap yaşadığı köyden başka bir yere gitmeye karar verir. Ormanda karşısına Karanlık'ın kedisi Arsız ve Cadı çıkar. Arsız Alıngan Sincap'ı kandırır ve Karanlık'a götürür. Karanlık onu kafese kapatır. Hikaye böyle gelişirken, maceradan maceraya koşan Minik Sincapları seyreden öğrenciler bolca eğlendiler ve keyifli vakitler geçirdiler.

Tiyatro sonrası mutlulukları yüzlerinden okunan minikler, Belediye Başkanı M. Yasin Özlü'ye tiyatro etkinliği için çok teşekkür ettiler.

Başiskele Belediyesi'nin kültür ve sanat etkinlikleri Mart ayında da devam edecek. Mart Ayı Kültür ve Sanat Etkinlikleri Takvimi'nin detayları belediyenin www.basiskele.bel.tr adlı web adresinden öğrenilebilecek.

25 Şub 2020 - 16:18 - Kültür & Sanat


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli TV Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli TV hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli TV editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli TV değil haberi geçen ajanstır.