Başhekim’den Önemli Uyarı!

Türkiye’de son 20 yılda gerçekleştirilen adımlarla olağanüstü gelişmelere imza atıldığını ifade eden Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Nuh Zafer Cantürk, “Sağlık alanında eleştiri olarak ise bir defa torpille iş yapacağız anlayışını bırakmamız lazım” dedi.

Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Nuh Zafer Cantürk, Kocaeli TV ekranlarında Bugün Kocaeli Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Akçaalan’ın sunduğu ‘Ters Köşe’ programına konuk oldu. Cantürk, “Ben temel olarak, bütün konuşmalarımda doğrularla, eğrileri aynı potanın içerisinde konuşurum. Son 20 yıl içerisinde Türkiye sağlık alanında olağanüstü bir gelişme sağlamıştır. Bunun inkar edilmesi mümkün değil” ifadelerini kullandı.

YAPILANLARI GÖRMEMEK YANLIŞ OLUR

“Sigorta sisteminin tek çatı altında toplanması. Hastanelerin fiziki yapılarının iyi hale getirilmesi. Devlet hastanelerin yanında özel hastanelerin iyileştirilmesi. Bütün bunlar yeterli midir? Bunu söylemek doğru değil. Nüfusumuz her geçen gün yeni gündemlere doğru yol alıyor. Türkiye’de sağlığın geldiği nokta yeterli bulmak yanlış olur, yapılanları görmemekte yanlış olur. Yapılamayanların yapılması için bize düşen işaretlerde bulunmaktır”

GÜVENİLİR ÜNİVERSİTE HASTANELERİ VAR

Kocaeli’ye 25 yıldır sağlık alanında hizmet veriyorum. 25 yıl önce diyelim 1000 yatak kapasitesi varsa bugün 4000 yatak kapasitesi var. İlk geldiğim zaman acil hastaların tek başvurabileceği yer devlet hastanesiydi. Bugün çok sayıda başvurabileceği yer var. Tanı olanakları noktasında sağlıkta halk tarafından güvenilen bir üniversite hastanesi var. Dünyanın neresine giderse gitsin aynı imkanlar bugün Türkiye’de var.

TORPİL ANLAYIŞINDAN KURTULMALIYIZ

“Eleştiri noktasına gelirsek sadece bina ile sağlıkta iyi noktaya geldik diyemeyiz. Bir defa torpille iş yapacağız anlayışını bırakmamız lazım. Torpil talepleri geliyor. Bize eleştiride geliyor. Hiçbir doktor hastasına ayrım yok. Biz Allah için halk için çalışıyoruz. Biz hizmeti en iyi şekilde eşit dağıtmak zorundayız. Ayşe hanım torpille hizmet alırken Fatma hanım bu hizmetti alamazsın gibi bir durum olamaz. En önemlisi torpil anlayışı ile iş yapmayı bırakmamız lazım.”

20 Haz 2019 - 16:33 - Sağlık


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli TV Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli TV hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli TV editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli TV değil haberi geçen ajanstır.