BAKAN ERGÜN, SORULARI CEVAPLADI

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, bugün açıklanan enflasyon rakamları ile ilgili yaptığı değerlendirmede, “Enflasyonun bugün yüzde 6’lar...

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, bugün açıklanan enflasyon rakamları ile ilgili yaptığı değerlendirmede, “Enflasyonun bugün yüzde 6’lar seviyesine gelmiş olması Türkiye ekonomisi açısından artık bunun bir tehdit olmaktan çıktığını gösteriyor” dedi.

Ergün, SETA Vakfı’nda düzenlenen ‘Türkiye İnsan Kaynağının Belirlenmesi Projesi’ tanıtım toplantısından ayrılışında gazetecilerin sorularını yanıtladı. Bugün açıklanan enflasyon rakamlarını nasıl değerlendirdiğine ilişkin soru üzerine Bakan Ergün, “Enflasyon Türkiye ekonomisinin uzun yıllar mücadele ettiği bir konu. Eskiden gazetelerde enflasyon canavarı diye tabir edilen bir şeydi. Ama uzun zamandır bunun bir canavar olmaktan çıktığını, tamamen dizginlendiğini görüyoruz. Ama yine de kontrol altında tutulması gereken bir şey. Her an canavar olma potansiyeli olan bir şey. Dünyadaki gelişmelerde dikkate alındığında ekonomiyi gerçekten ciddi anlamda tahrip eden bir boyutu var. Özellikle uzun dönemli enflasyon ve yüksek enflasyon yaşandığında bunu görüyoruz. Bugün yüzde 6’lar seviyesinde enflasyonunun gelmiş olması Türkiye ekonomisi açısından artık bunu bir tehdit olmaktan çıktığını gösteriyor. Ekonomimiz başkaca tehditlerden de önemli ölçüde kurtulduğu gibi enflasyon tehdidinden de büyük ölçüde kurtulmuş durumda” diye konuştu.



Enflasyonunun düşük olmasının 2013 yılında ihracata dayalı büyümenin devam edeceğini , iç pazara yönelikte bir büyümenin tetikleneceğini gösterdiğini ifade eden Bakan Ergün, “Kontrollü bir şekilde iç pazarın gelişmesine imkan verecek şartların oluştuğunu söyleyebiliriz” dedi.



Bakan Ergün, 28 Şubat soruşturması kapsamında emekli Genelkurmay Başkanı İsmail Hakkı Karadayı’nın gözaltına alınmasına ilişkin soru üzerine ise şunları söyledi: “Son zamanlardaki kamuoyundaki konulanlara, yazılanlara çizilenlere Çevik Bir’in bir takım mahkemedeki beyanlarına bakarsak böyle bir gelişme sanki beklenen bir gelişmeydi. Türkiye’de bir dönem yanlış işler olduysa ve bunlar savcılıklar tarafından tespit edildiyse, bir yargı konusu haline geldiyse bu konu ile ilgili kamuoyunun kafasında şüphe kalmayacak şekilde aydınlanmalı ve herkes bu işlerin aydınlanmasına katkı sağlamalıdır. Amacımız herkesi suçlamak, herkesi suçlu haline getirmekte olmamalı ama bu işlerin, bu yanlış dönemlerin içinde bulunan bütün taraflar yargı önünde bu işlerin aydınlanması için gerekeni yapmalılar. Sanırım bu çerçevede gelişme olarak değerlendirmek lazım. Türkiye’nin normalleşmesine işaret eden gelişmeler. Eskiden bir Genelkurmay Başkanı’nın ne tanık sıfatıyla ne de tanık sıfatıyla mahkemeler önüne çıkmayacağı düşünülüyordu. Ama bunların olmadığını gördük. Genelkurmay başkanları tanık sıfatıyla mahkemelere ifade verdiler kendi bildikleri konuları anlattılar. Meclis komisyonlarında bilgi verdiler. Bir kısım kişilerde sanık sıfatıyla aynı şeyleri yaşadılar. Umarız konular aydınlanır, adalet tecelli eder. Yanlışlar yapanın yanına kar kalmaz. Yanlış yapmamış olanlar haksız yere bu ithamın altında kalmazlar. Yargı sürecine hepimiz destek vermemiz gerektiğini düşünüyorum.“

03 Oca 2013 - 15:24 - Diğer


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli TV Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli TV hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli TV editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli TV değil haberi geçen ajanstır.