Ayhan Zeytinoğlu, İKV Başkanlığı'na Yeniden Seçildi

İktisadi Kalkınma Vakfı’nın (İKV) 57. Olağan Genel Kurulu’nda vakfın Mütevelli Kurum başkanları, Destekçi Kurum temsilcileri ve delegelerin katılımıyla TOBB İstanbul Hizmet Binası’nda yapıldı. İKV Başkanı Ayhan Zeytinoğlu’nun yeniden vakfın başkanı seçildi.

Zeytinoğlu’nun Başkan Seçildiği İKV’ yönetimine TÜSİAD Başkanı Simone Kaslowski, İSO Meclis Başkanı Zeynep Bodur Okyay, TİM Başkanı İsmail Gülle, TİSK Genel Sekreteri Akansel Koç ‘ta girdi. Kocaeli Sanayi Odası Başkanlığı görevini sürdüren Zeytinoğlu, İKV Başkanlığının yanı sıra TOBB Başkan yardımcılığı görevinide sürdürüyor. Olağan Genel Kurul’un açılışında konuşan İKV Başkanı Ayhan Zeytinoğlu, İKV’nin 54. yılında Türkiye-AB ilişkileri uzmanı olarak yola devam ettiğini söyledi. Dünyanın önemli bir dönemden geçtiğini belirten Zeytinoğlu, liberal düzen yerine popülizmin öne çıktığını ifade etti.

Son dönemde AB içindeki reform çalışmaları, AB’nin kurumlarındaki değişiklikler ve Brexit sürecini yakından takip ettiklerine değinen Zeytinoğlu, geçtiğimiz yıl Gümrük Birliği ve vize görüşmelerinde bir ilerleme olmadığını ve Doğu Akdeniz’de yaşanan gelişmelerin ilişkileri olumsuz etkilediğini dile getirdi. AB’nin Türkiye’deki mültecilere yönelik 3 milyar dolarlık yardımının yanında yeni katkı vermesinin beklendiğini anlatan Zeytinoğlu, Türkiye’nin katkıları olmasa mültecilerin AB’ye 60-80 milyar Euro maliyeti olacağını ve AB’nin Türkiye’ye bu konuda daha çok destek vermesi gerektiğini ifade etti. 72 kriterden 66’sının yerine getirilmesine rağmen Türkiye’ye vize serbestisi sürecinin kolaylaşmak yerine daha da zorlaştığını belirten Zeytinoğlu, sorunların çözümü için gerekli şartın Türkiye’nin tam üyeliğiolduğunu yineledi. Zeytinoğlu, İKV’nin bu süreçte sorunları çözebilmek için var olduğunu ve böyle zamanlarda kuruma olan ihtiyacın daha da arttığını ekledi.

Ayhan Zeytinoğlu’nun yeniden Başkanlığına seçildiği İKV'nin yeni Yönetim Kurulu'nda şu isimler yer aldı:

Yönetim Kurulu Başkanı: Ayhan Zeytinoğlu

Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı: Prof. Dr. Halûk Kabaalioğlu

Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı: Zeynep Bodur Okyay

Yönetim Kurulu Muhasip Üyesi: Atila Menevşe

Yürütme Kurulu Üyesi: İsmail Gülle

Yürütme Kurulu Üyesi: Simone Kaslowskı

Yürütme Kurulu Üyesi: Tuncay Şahin

Yönetim Kurulu Üyesi: Yavuz Altun

Yönetim Kurulu Üyesi: Ali Sami Aydın

Yönetim Kurulu Üyesi: Ömer Gülsoy

Yönetim Kurulu Üyesi: Bülent Kasap

Yönetim Kurulu Üyesi: Mehmet Kaya

Yönetim Kurulu Üyesi: Işınsu Kestelli

Yönetim Kurulu Üyesi: Akansel Koç

Yönetim Kurulu Üyesi: Süleyman Uyar

Yönetim Kurulu Üyesi: Levent Taş

Yönetim Kurulu Üyesi: Sedat Zincirkıran

Denetçi: Dr. Zeynel Abidin Erdem

Denetçi: Mustafa İçöz

16 Ara 2019 - 18:01 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli TV Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli TV hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli TV editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli TV değil haberi geçen ajanstır.