Aspir Projesi Derince’de Hayat Buluyor

Başkan Aygün'ün 41 seçim vaadi arasında yer alan ve özel önem verdiği aspir bitkisi yetiştiriciliği projesi Derince’de hayat buluyor

Başkan Aygün Önem Veriyor

Derince’de tarımsal kalkınma hamlesi kapsamında başlatılan aspir bitkisi yetiştiriciliği projesinde yeni bir aşamaya daha geçildi. Derince Belediye Başkanı Zeki Aygün’ün İshakçılar’ı bölgenin tarım üssü haline getireceğini ifade ettiği proje kapsamında 2019 yılı içerisinde çok önemli adımlar atılmıştı. Aralık ayı içerisinde kendilerine Derince Belediyesi tarafından ücretsiz olarak dağıtılan aspir tohumlarını toprakla buluşturan çiftçiler, tarlalardaki bakım çalışmalarını yapmaya devam ediyor.

Projemiz Model Olacak

Derince Belediye Başkan Vekili Kenan Yalçın, Selçuk Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Fikret Akınerdem, Derince Belediye Başkan Yardımcıları İbrahim Şirin, Abbas Bayrak ve beraberindeki heyet İshakçılar merkezli köylere giderek, aspir bitkisinin yetişme süreciyle ilgili son durumu yerinde gözlemledi. Aynı zamanda Türkiye Aspir Derneği Başkanı olan Akınerdem, tarımsal kalkınma hamlesi ile birlikte Derince’nin çok önemli bir kazanım elde edeceğini belirterek “Başkanımız Zeki Aygün’ün öncülüğünde başlattığımız projemiz inanıyorum ki model olacak. Biz bu süreçte de her zaman çiftçilerimizin yanında olmaya devam edeceğiz” dedi.

14 Şub 2020 - 18:00 - Ekonomi


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli TV Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli TV hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli TV editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli TV değil haberi geçen ajanstır.