Aşırı Yağışlara Karşı Mazgallar Temizleniyor

Büyükşehir Belediyesi yaşanabilecek aşırı yağışlara karşı menfez, mazgal, dere ve yağmur suyu hatlarında geniş çaplı temizlik yaptı. Mazgalların yanı sıra ekipler hatları tıkayabilecek kuru ağaç dallarını da budadı.

AŞIRI YAĞIŞLARA KARŞI MAZGALLAR TEMİZLENİYOR

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Park Bahçe ve Yeşil Alanlar Dairesi Başkanlığı meydana gelebilecek ani aşırı yağışlara karşı dere menfez mazgal ve yağmursuyu hatlarında geniş çaplı çalışma yaptı.

GENİŞ ÇAPLI TEMİZLİK YAPILDI

Son yıllarda Kocaelinde mevsim normallerinin üzerinde ani aşırı yağışlar olabiliyor. Mevsim normallerinin üzerinde gerçekleşen yağışlar sonrası tıkanabilecek olan mazgallar Büyükşehir ekipler tarafından temizleniyor. Ekipler ayrıca dereler ve yağmur suyu hatlarında da geniş çaplı temizlik çalışması yaptı.

TÜM İLÇELERDE YAPILIYOR

Büyükşehir Belediyesi Park Bahçe ve Yeşil Alanlar Dairesi Başkanlığı ile İSU Genel Müdürlüğü ekipleri şiddetli yağışlarda su birikintilerinin oluşmaması için özverili çalışmalar gerçekleştiriyor. Geniş çaplı yapılan temizlik çalışmaları tüm ilçelerde gerçekleştiriliyor.

TÜM MAZGAL VE MENFEZLER TEMİZLENDİ

Ekiplerin bir kısmı mevsim normalleri üzerinde yaşanabilecek yağışlar öncesinde tıkanan mazgal ve menfezleri temizledi. Mazgal demirleri kaldırılarak içerisinde biriken ve su baskınlarına neden olabilecek artıklar toplandı. Yapılan çalışmalar ile yaşanabilecek su baskınlarının önüne geçilmiş oldu.

SOKAKLARDA TEMİZLİK ÇALIŞMASI

Mazgalların yanı sıra ekipler sokakların da temizliğini gerçekleştirdi. Olası bir yağışta mazgal ve menfez giderlerini tıkayabilecek kuru ağaç dalları ekipler tarafından budandı. Kaldırım ve yol kenarlarında bulunan otlar da çim biçme makineleriyle temizlendi.

YAĞMUR SUYU HATLARI KONTROL ALTINDA

İSU ekipleri ise dere ve yağmur suyu hatlarında tem izlik çalışması yaptı. Kanal açma araçları ile yağmur suyu hatlarının kontrolleri yapıldı. Yapılan çalışmalarda giderlerde yaşanan tıkanmalar araçla açıldı. Yağış sonrası biriken atıklar araçla çekilerek temizlenerek yağmur suyu hatlarında yaşanabilecek tıkanmaların önüne geçildi.

22 Eyl 2019 - 17:36 - Yaşam


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli TV Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli TV hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli TV editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli TV değil haberi geçen ajanstır.