ANNE SÜTÜ NEDEN ÖNEMLİ?

Dünyaya yeni gelen bir bebeğin ilk ihtiyacı anne sütüdür.Annesinin kucağına gelen bebek, mucizevi bir şekilde dünyaya uyum sağlamaya başlar.Bebeğin do...

Dünyaya yeni gelen bir bebeğin ilk ihtiyacı anne sütüdür.Annesinin kucağına gelen bebek, mucizevi bir şekilde dünyaya uyum sağlamaya başlar.Bebeğin doğar doğmaz içgüdüsel olarak ilk yaptığı şey; emecek bir şeyler aramaktadır.İşte bu noktada anne sütünün önemi devreye girer.Acıbadem Eskişehir Hastanesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr.Gürkan Bozan, anne sütü ile ilgili merak edilen tüm sorulara açıklık getirdi.

Anne sütü, bebeklere gereksinimi olan tüm besin öğelerini tek başına ilk altı ay sağlayabilen en iyi besindir.Anne sütü ve doğumdan sonra gelen ilk sarı süt, bebek için çok önemlidir çünkü bebeği hastalıklara karşı korur.Anne sütü bebekler için yaşamsal öneme sahiptir.Ayrıca annesiyle sevgi bağı kurabilmesi için en iyi iletişim yolu emzirmedir.Anne sütü ileriki yaşlarında, diğer besinlerle beslenen bebeklere göre daha zeki olmalarına katkı sunar.Anne sütünü teşvik programları çerçevesinde temel amaç hastane doğumlarını kapsayacak şekilde anneleri doğum öncesi dönemde hazırlamak, doğumdan hemen sonra (ilk yarım saat içinde) emzirmeye başlaması ve hastaneden taburcu olduktan sonra da sağlık personeli tarafından izlenmesi, emzirmeyi en az altı ay sürdürmesi konusunda desteklenmesini sağlamak amacıyla bebek dostu hastaneler geliştirmiştir.

Anne sütü, bebeğin ilk altı ay ihtiyacı olan protein, yağ, demir, vitamin gibi her türlü besin değerine içeren ideal besin kaynağıdır.İçindeki koruyucu maddeler nedeniyle bebeği enfeksiyonlardan korur.Anne sütü alan bebekler diğer besinlerle beslenen bebeklerden daha zeki olurlar.

24 Ara 2012 - 15:23 - Diğer


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli TV Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli TV hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli TV editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli TV değil haberi geçen ajanstır.